İkinci El Otomobilde En Hızlı ve Yavaş Satılan Markalar Belli Oldu

TAKİP ET

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında nisanda satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 düştü. En hızlı satılan araç markası Renault, en yavaş satılan markalar ise Mercedes-Benz ve BMW oldu.

Indicata'nın ikinci el çevrim içi pazar raporundan derlenen verilere göre, geçen ay çevrim içi mecralarda 350 bin 588 kurumsal ilan yayınlandı ve bu ilanların 157 bin 463 adedi satıldı. İlan sayısında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 7 artış gözlendi. Ancak, satış adetleri yıllık bazda yüzde 9, bir önceki aya göre ise yüzde 16 düştü. Yılın ilk 4 ayı incelendiğinde ise 2023'ün aynı dönemine göre ilan sayısında yüzde 3, satışlarda ise yüzde 7 artış görüldü.

İkinci El Araç Fiyatları Arttı

Nisan ayında ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatlar bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,73, yılbaşından itibaren ise yüzde 2,24 arttı. Motor tipine göre en çok satılan araçlar ise 94 bin 647 adetle dizel otomobiller oldu. Dizel otomobilleri, 56 bin 636 adetle benzinli, 3 bin 983 adetle oto gazlı otomobiller takip etti. Hibrit otomobil satışları 1209, elektrikli otomobil satışları ise 988 adet oldu.

En Hızlı ve En Yavaş Satılan Markalar

İkinci el çevrim içi pazarda nisanda araçların ortalama satış hızı 47 gün olarak belirlendi. Renault marka araçlar, ortalama 39 günle pazar ortalamasına göre 8 gün daha hızlı satıldı. Mercedes-Benz ve BMW markalı araçlar ise ortalama 63 günle en yavaş satılan araçlar oldu.

ikinci el araç ikinci el otomobil en hızlı ve en yavaş satılan otomobil markaları satış samsun haber ekonomi gündem haber