İliç'teki Maden Faciasında 116 Gün Sonra Bitti

TAKİP ET

Erzincan İliç'teki maden faciasında toprak altında kalan son işçinin cansız bedenine 116 gün sonra ulaşıldı. 13 Şubat'ta yaşanan olayda Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde liç yığınının kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan son işçinin cansız bedenine 116 gün sonra ulaşıldı. 13 Şubat'ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde liç yığınının kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı.

Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu, 116 gün sonra son işçinin cansız bedenine de ulaşıldı. Bu süreçte yapılan arama çalışmaları, hem işçi aileleri hem de maden ocağı yetkilileri için oldukça zorlu geçti.

Faciada hayatını kaybeden tüm işçilerin ailelerine başsağlığı dileyen yetkililer, bu tür kazaların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Erzincan İliç ilçesi maden faciası son işçinin cansız bedenine de ulaşıldı 116 gün sonra bitti samsun haber gündem haber