İlk Kez Buz Pistinde Yeteneği Keşfedilen Azra'nın Hedefinde Milli Sporcu Olmak Var

TAKİP ET

Samsun'da yaşayan 13 yaşındaki Azra Yalçınkaya, 10 ay önce ilk kez çıktığı buz pistinde yeteneği keşfedilince başladığı sporda hedeflerini yüksek tutuyor.

Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan Azra, sokak pateni, tenis, kick boks ve tekvando gibi spor dallarına ilgi duyduğu dönemde bir videosuyla Samsun'da buz pateni sahası olduğunu öğrendi. Daha önce paten deneyimi olan Azra, buz pateninde adeta uçarak artistik hareketler yapmaya başlayınca çevresinin dikkatini çekti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı artistik buz pateni kursuna katılan ve kısa sürede yeteneğini geliştiren Azra, mart ayında Samsun'da düzenlenen okullar arası yarışmada il ikincisi oldu. Ankara'daki yarışmada da başarılı bir performans sergileyen Azra, milli sporcu olma hedefiyle ilerliyor.

Azra Yalçınkaya, buz pateninin kendisi için bir çocukluk hayali olduğunu ve bu sporda başarılı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtiyor. Artistik buz pateninin hayatında olumlu etkileri olduğunu ifade eden Azra, derslerinin daha düzgün olduğunu ve zihinsel olarak da açıldığını söylüyor.

Azra'nın annesi Arzu Yalçınkaya, kızlarına kültür, sanat ve spor alanında destek verdiklerini ve Azra'nın buz pateni yeteneğini keşfettiklerinde şaşırdıklarını dile getiriyor. Ailecek sporla ilgilendiklerini ve Azra'nın başarısından gurur duyduklarını ifade eden Arzu Yalçınkaya, kızının gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtiyor.

Buz pateni antrenörü Oksana Ural da Azra'nın kısa sürede ciddi bir başarı kazandığını ve gelecek için büyük potansiyele sahip olduğunu vurguluyor.

samsun samsunlu 13 yaşındaki Azra Yalçınkaya artistik buz pateni yetenek Milli Sporcu spor samsun haber gündem haber