İlkadım Belediyesi'nden Büyük Usta Neşet Ertaş'a Vefa Konseri

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi THM Korosu, 'Bozkırın Tezenesi' olarak adlandırılan halk ozanı Neşet Ertaş'ın unutulmaz eserlerini seslendirdi. Geceye yazar Sinan Yağmur ve şair İlter Yeşilay, renk kattı. Başkan Necattin Demirtaş, "Üstadın deyimiyle ayağınızın türabıyız" dedi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Türk Halk Müziği'nin büyük ustası, eserleri ile yaşayan 'Bozkırın Tezenesi' olarak adlandırılan halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 11'nci yılında İlkadım Belediyesi'nin düzenlediği gecede unutulmaz eserleriyla anıldı. Konsere sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

ESERLERİ DUYGULANDIRDI

Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde gerçekleşen anma gecesinde İlkadım Belediyesi THM Korosu solistlerinin seslendirdiği birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu. Şef Hızır Aydın yönetiminde usta ozanın en sevilen türkülerini bir bir seslendiren solistleri sanatseverler alkış yağmuruna tuttu.

Konserde büyük ustanın; "Neredesin Sen, Yalan Dünyada, Sen Benimsin Ben Senin, Bir Anadan Dünyaya Gelen, Ahirim Sensin, Gönül Dağı, Yazımı Kışa Çevirdin" isimli unutulmaz eserleri kulakların pasını sildi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Neşet Ertaş, sadece türkü olarak dinlenecek bir üstat değil. Kendisi, bir yaşam tarzı, bir hayat felsefesi ve Anadolu irfanının temsilcidir" dedi.

GECEYE SÜRPRİZ KATILIM

Geceye sürpriz bir katılım gerçekleştiren "Tennure ve Ateş, Aşkın Gözyaşları ve Aşkın 7 Hali" gibi kitaplarıyla tasavvuf edebiyatına yeni bir çizgi getiren Sinan Yağmur, "Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler Olsun. Bana Seninle Geçen Yıllarım Yeter" adlı eserin yazarı İlter Yeşilay ikilisi, yaptıkları söyleşi ve sohbetleri geceye renk kattı.

BU DÜNYADA GÜZEL 
İZ BIRAKMAK ÖNEMLİ

"Neşet Ertaş, sadece türkü olarak dinlenecek bir üstat değil. Kendisi, bir yaşam tarzı, bir hayat felsefesi ve Anadolu irfanının temsilcidir" diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Halk ozanımız Neşet Ertaş'ı sadece türkülerini değil hayata bakışını, irfanını, felsefesini kendimize rehber edindik. Bu dünyadan yorulup geçerken güzel iz bırakmak çok önemli. Bizlerde sizlerin gönlünüzün hizmetkarıyız. Üstadın deyimiyle ayağınızın türabıyız. Bizlerde bu dünyadan yorulup geçerken sizlerin gönlünde bir iz bırakırsak en büyük ödülümüz" dedi.

Gecenin finalinde İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Yazar Sinan Yağmur ve İlter Yeşilay'a Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

İLKADIM THM'YE TEŞEKKÜR

Başkan Necattin Demirtaş, şöyle konuştu; "Bu güzel gecede en önemli kültür değerlerimizden biri olarak gönlümüzü titreten türkü ve bozlaklarıyla kalbimizde yaşamaya devam Neşet Ertaş'ın eserleriyle kulaklarımızın pasını silen İlkadım THM ses ve saz sanatçılarımızı başarılı performanslarından dolayı kutluyor, eşsiz müzik ziyafetini sundukları için teşekkür ediyorum."