İlkadım Belediyesi'nden Sosyal Destek: Dar Gelirli Ailelerin Düğünleri Belediyeden

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren bir proje hayata geçirildi. İlkadım Belediyesi, düşük gelirli ailelerin çocuklarının düğünü yapacak.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan dar gelirli ailelerin sevinçlerine ortak olan İlkadım Belediyesi, düşük gelire sahip ailelerin çocuklarının düğün masraflarını üstlenme kararı aldı. 

Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'ın öncülük ettiği bu proje, sosyal yardım alan ailelerin evlatlarının düğünlerini destekleyerek, ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

ÖRNEK ÇALIŞMA 

İlkadım Belediyesi, en düşük emekli maaşı alan aileler ile tek gelirle geçinen ailelerin çocuklarının düğün masraflarını karşılamak üzere harekete geçti. Bu kapsamda, düğün salonu, gelinlik, damatlık, pasta ve ikram gibi giderler belediye tarafından karşılanacak. Ayrıca, düğünler için belediyeye ait olan Yeşilkent Düğün Salonu ve Gazi Sosyal Tesisleri'ndeki bir düğün salonu dar gelirli ailelere tahsis edildi.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL OLACAK?

Proje kapsamında faydalanmak isteyen dar gelirli ailelerin çocukları, belediyeye başvurarak gerekli şartları sağladıklarında destek alabilecekler. Başvuruları değerlendiren belediye, hızlı bir şekilde gerekli düzenlemeleri yaparak düğünlerin gerçekleşmesini sağlayacak.

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU TAHSİSİ 

Başkan İhsan Kurnaz, projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Zaman hızlı geçiyor. Seçimden bu yana 1 ayı aşkın süre oldu. Biz de bu süreçte çalışıyoruz. Kampanya döneminde vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz projelerle ilgili çalışmaya başladık. İlk projemizi de meclisimizden geçirdik. Nedir bu projemiz? Dar gelirli ailelerimizin çocuklarına ve en alt seviyede maaş alan emeklilerimizin çocuklarına ücretsiz düğün salonu."

samsun ilkadım ilçesi sosyal destek dar gelirli ailelerin düğünleri ilkadım belediyesinden ilkadım belediye başkanı ihsan kurnaz düğün masrafları evlilik samsun haber gündem haber