İlkadım'dan 12 Branşta Yaz Spor Okulu

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediyesi, 12 branşta açtığı yaz spor okulları ile çocuklar ve gençler için spor dolu bir yaz vaat ediyor. Bugün itibarıyla başlayan yaz spor okullarında her yaş grubundan katılımcılar kabul edilecek, en küçük katılımcılar ise 6 yaş grubundan olacak.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yaz spor okullarının başlangıcında yaptığı açıklamada, sporun sadece bedensel değil, ruhsal sağlığa da katkıda bulunduğunu ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmayı sağladığını vurguladı. Başkan Kurnaz, "İlkadım'da geleceğin sporcularını yetiştirmeye ve onları desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Mete Adanır Spor Salonu, Derebahçe Fitness Salonu ve Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan yaz spor okullarında, toplam 25 antrenör, 19 Halk Eğitim Merkezi öğreticisi, 3 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve 2 belediye personeli görev yapacak.

Başkan Kurnaz, sporun bireylerin özgüvenini artırdığını, kurallara uymayı sağladığını ve sosyalleşmelerine yardımcı olduğunu belirterek, "Spor yapmak, sadece iyi görünmeyi sağlamayıp daha iyi düşünmeyi, daha kapsamlı bakış açısı geliştirmeyi, hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, doğru iletişim kurmayı, hızlı tepki vermeyi ve koordinasyon yeteneğini geliştirir" diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz

Yaz spor okullarına yoğun bir katılım beklediklerini ifade eden Başkan Kurnaz, "Her yıl bin 500 ila 2 bin arasında öğrencimizin katılım sağladığı yaz spor okullarımızda, kentimizde yaş grubu gözetmeksizin herkesin spor yapmasına imkan sağlıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve sporu yaşam biçimi haline getirmelerini sağlamak amacıyla yaz spor okullarımıza önem veriyoruz" dedi.

Başkan Kurnaz, branşlarında uzman antrenör kadrosu ile hizmet vermeye başlayan yaz spor okulu faaliyetlerine tüm çocukları ve gençleri davet etti.