İlkadım Zabıtası Fırınları Denetledi

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi ve tüketebilmesi amacıyla ilçe genelindeki ekmek fırınları ve unlu gıda mamulü üretimi yapan tesisleri denetledi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hijyen denetimi, hammadde kontrolleri ve gramaj kontrolleri gerçekleştirdi. Denetimlerde, kurallara uygun hareket etmeyen işletmelere uyarılarda bulunularak, tutanak tutuldu ve eksiklerin giderilmesi için 15 gün süre verildi.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, vatandaşların sağlığına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Fırınlar ve unlu mamul üretimi yapan işletmeler, vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı temel gıda maddesi üretimi yapmaktadır ve bu işyerleri belirli kurallarla işletilmektedir. Ekiplerimiz, hijyen, gramaj, kullanılan hammaddeler ve çalışanların tertip düzenini yerinde denetliyor.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz

İnsan sağlığını ön planda tutmak amacıyla gerçekleştirilen bu denetimlerde, belirlenen kurallara uygun olmayan işletmelere uyarılar yapılıyor. Tutanak tutulan işletmelerimize, eksiklerini ve uygunsuzluklarını düzeltmeleri için 15 günlük süre tanınıyor. Belirlenen sürede eksikliklerini tamamlamayan işletmelerimize ise gerekli yasal işlemler uygulanıyor. Hemşerilerimizin sağlığının ön planda tutulduğu bir İlkadım için ekiplerimiz denetimlerini sürdürmeye devam edecek" dedi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerin devam edeceğini ve vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alınacağını belirtti. Belediye, bu kapsamda ilçe genelindeki tüm gıda üretim tesislerinde düzenli olarak denetim yapmaya devam edecek.

samsun son dakika fırın denetim ilkadım