İngiltere'de 'Türk berber' tartışması: 'Baskı yapalım'

TAKİP ET

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK partisinin lideri Richard Tice, ülkede hızla artan Türk berberlere yönelik suçlamalarda bulundu ve bu dükkanlara baskı yapılması çağrısı yaptı.

Tice, sosyal medya platformu X'te paylaştığı mesajlarda, Türk berber dükkanlarının "para aklayan uyuşturucu çeteleri" tarafından kullanıldığını iddia etti ve bu konuda polisin ve yerel yetkililerin yetersiz kaldığını ya da yolsuzluğa bulaştıklarını öne sürdü. Ayrıca, Tice, Türk berber dükkanlarının İngiliz mahallelerine zarar verdiğini savundu.

Yerel basına göre, İngiltere'nin birçok yerinde Türk berberler popülerlik kazanmaktadır. Bu berberler, farklı saç tarzları uygulamaları ve müşterilere saç masajı gibi ek hizmetler sunmalarıyla dikkat çekiyor. Ancak, bazı kesimler, bu dükkanların sadece nakit para kabul ederek vergi kaçırdığı ve para akladığı iddiasında bulunuyor.

Reform UK partisi, göçmen ve İslam karşıtı görüşleriyle tanınıyor. Partinin onursal başkanı Nigel Farage, daha önce Müslüman gençlerin Britanya değerlerinden nefret ettiği yönündeki sözleriyle tepki toplamıştı.