İngiltere Modeli Mi Geliyor?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı'nda gençlerle bir araya gelerek sigara bağımlılığıyla mücadelede yeni adımlar atılacağı sinyalini verdi. İngiltere'de uygulanan modelin Türkiye için bir ilham kaynağı olabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de sigara bağımlılığının yarattığı sağlık sorunlarına dikkat çekerek, her yıl binlerce kişinin bu sebeple hayatını kaybettiğini vurguladı.

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve 2009'dan sonra doğan kişilere sigara ve elektronik sigara satışının yasaklandığı yasayı örnek gösterdi. Bu yöntemi Türkiye'de uygulamak için gereken adımları atacaklarını belirtti ve gerekirse İngiltere ile temas kuracaklarını açıkladı.

Konuşmasında nargile kullanımına da değinen Erdoğan, bu alışkanlığın gençleri olumsuz etkilediğini ve mücadele ettiklerini ifade etti. Özellikle meyveli nargile adı altında gençleri cezbeden bu alışkanlığa karşı da önlemler aldıklarını ve başarılı sonuçlar elde edeceklerine inandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere ingiltere sigara modeli Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı açıklama Erdoğan Sigaraya Karşı Yeni Yasal Düzenleme Sigara sigara yasağı samsun haber gündem haber