Instagram Algoritmaları: Reels'ınızı Hemen Şimdi Artırın

TAKİP ET

Instagram Reels her kesim tarafından izlenen kısa videolar. Hangi Instagram Reels daha çok izlenir aslında tamamen Instagram algoritması tarafından belirlenir. Bu nedenle de algoritmanın neleri dikkate aldığı oldukça önem arz eder.

Instagram algoritmalarında öne çıkabilmek için en önemli koşul videolarınızın beğeni ve görüntülenme sayısıdır. Bu yazımızda bu konuyu ayrıntılı olarak işliyor olacağız. Özellikle de reels beğeni satın al ucuz bir şekilde yönteminden ayrıntılı olarak bahsedeceğiz.

Bu yazımızda Instagram Reels beğenilerinizi nasıl arttırırsınız ve algoritma çalışma prensiplerini anlayarak nasıl daha ön plana çıkarsınız detaylı olarak açıklayacağız. Reels’inizin etkileşimini ve popülerliğini arttırmak için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Instagram Algoritması 2024-Etkileşim Artırma Stratejileri

Statista verilerine göre 2024 yılında 1.44 milyar Instagram kullanıcısı bulunuyor. Bu veri geçen yıla kıyaslandığında ve önceki tüm yıllara göre en yüksek kullanıcı sayısını gösteriyor. Yani Instagram popülerliğini kaybetmediği gibi her geçen yıl daha çok kullanıcı kazanıyor.

Popülerliğini koruyup üzerine bir de arttıran bu platformda Reels videolarınızın görünürlüğünü arttırmak da artan kullanıcı sayısı düşünülünce kolay olsa da, artan rekabet nedeniyle de bir o kadar da zor.

Bu yazımızda Instagram algoritması 2024 yılında sizden neler yapmanızı bekliyor, hangi Reelsler en çok desteği görüyor ve algoritma tarafından önerilerde sunuluyor ayrıntılı işleyeceğiz. Etkileşim arttırabilmenizi sağlayacak stratejilere geçmeden önce gelin instagram algoritmasından biraz daha ayrıntılı bahsedelim.

Instagram Algoritması Nedir?
 

Bahsi geçen algoritma düzeneği, Instagram gibi diğer sosyal medya araçlarının da sahip olduğu, platformdaki içeriklerin belirli kriterlerle ölçülüp, en uygun bulunanların öne çıkarıldığı bir sıralamaya tabii tutan bir sistemdir.

Bu sistemde üstlere çıkabilmek için kaliteli içerik her zaman bir koşul olsa da, sadece kaliteli içerik üretmek de yeterli olmayabilir. Algoritmanın nasıl çalıştığını iyice anlayıp, ona yönelik adımlar atarak, zaten de içeriğinizin kalitesinden eminseniz başarılı olmayı bekleyebilirsiniz.

Instagram reels algoritmasının bir içerik üreticisinden yapmasını beklediği şeyler şunlardır:

Orijinal içeriklere sahip olmak, algoritma yeniden paylaşılan içeriklerdense, yeni ve orijinal içerikleri ön plana çıkarır.

Anahtar kelimelere hakim olunup, içeriğinde, başlık ve açıklamalarda yer veriyor olması gerekir.

Kullandığınız hastagler çok önemlidir, kullanılan etiketler incelenir ve bu nedenle alakalı etiketler kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

Instagram, Reelslerinizi saat kaçta paylaştığınıza dikkat eder, en çok kullanıcının sosyal medyada olduğu saatleri paylaşım yapmak için tercih edebilirsiniz.

Kullanıcıların daha önceki etkileşimlerini de dikkate alır, bu nedenle yorumlarınızı cevapsız bırakmamak faydalı olabilir.

Algoritma, paylaştığınız videonuzun çerçeve ve müziklerini de dikkate alır, kullandığınız müziklere ayrıca önem verebilirsiniz.

Düzenli video paylaşmaya ve hatta belirli gün ve saatlerde paylaşım yapmaya dikkat edebilirsiniz.

Şimdi gelin Instagram Reels videolarınızın etkileşimini arttırmak için yapabilecek olduğunuz dört stratejiden bahsedelim.

1. Düzenli içerik üreterek, kaliteli, ilgi çekici ve konsept bir görünüm oluşturun

İlk ve en önemli strateji, düzenli ve kaliteli içerik üretimine dikkat etmek olmalıdır. Eğer içerikleriniz özensiz, kalitesiz ise ne yaparsanız yapın dilediğiniz izlenme ve beğeni sayılarına erişemezsiniz.

Aynı şekilde düzenli paylaşımda bulunmak da en az içeriğin kalitesi kadar önem taşır. Siz eğer bir hafta bile düzenli paylaşımlarınızı yapmazsanız, takipçi sayınızda bir düşüş ve yine paralel şekilde izlenme sayılarınızda da düşüş gözlemlersiniz. Bunun nedeni, instagram reels algoritmasının sizin ne denli düzenli paylaşımlarda bulunduğunuzu da göze alıyor olmasıdır.

İçerikleriniz kaliteli olsun dedik ama aynı zamanda eğlenceli ve ilgi çekici de olmalıdır. Kaliteli bir içerikten kasıt tamamen katı bilgilere dayalı, bir seminer gibi veya sıkıcı bir ders konseptinde olmamalı. Kendi beğendiğiniz ve izlediğiniz ve sıkılıp geçtiğiniz videoları düşünebilirsiniz.

Hiç kimse sıkıcı bir içeriği izleyerek zaman harcamak istemez. Hatta sıkıldıkları bir içeriği ne beğenir ne de başkalarıyla paylaşır. Bu nedenle içeriklerinizin kaliteli ve ilgi çekici olması en önemli kuraldır.

2. Takipçilerinizle bağ kurun

Bir diğer önemli strateji de takipçilerinizle bağ kurabilmeniz ve onlarla empati yapabiliyor olmanızdır. Bu kulağa olanaksız veya alakasız gibi gelse de instagram kariyerinizde sizi bir adım öne çıkarabilecek, başarıya sizi daha hızlı taşıyabilecek çok önemli bir ayrıntıdır. Siz de instagram algoritmaları makaralarınızı hemen şimdi artırın.

Takipçilerle bağ kurabiliyor olmak sizi harika bir fenomen yapabilir. Hedef kitlenizi tanımanız, onların isteklerini, beklentilerini tahmin edebiliyor olmanız, size içerik hazırlarken de yardımcı olur. Takipçileriniz ne istiyor anlamanız bu nedenle çok büyük bir başlangıçtır.

Bir şekilde takipçilerinizi daha iyi tanımaya çalışmanız, onlarla olabildiğince çok etkileşimde bulunmanız (örneğin yapılan her yoruma cevap verebilirsiniz) bağ kurmanızı kolaylaştırabilir. 

Unutmayın:

Etkileşimde bulunun,

Yorumları yanıtsız bırakmayın,

Takipçilerin isteklerine göre içerikler oluşturun,

İçeriklerinizde takipçilerin görüşlerini önemsediğinizi gösterin,

Takipçilerinizi Instagram yolculuğunuza her zaman dahil edin.

Göreceksiniz ki, takipçilerinizle olan bağınız ne kadar güçlü ise o kadar sadık bir kitleye sahip olacaksınız. Sadık bir kitle de sizin yeni takipçiler kazanmanızı sağlayan, doğal destekçileriniz olacak.

3. Reelsleri aktif olarak kullanın

Bir sosyal medya fenomeni olmak için instagram reels videolarını düzenli paylaşmak, sizin instagram tarafından tavsiye edilen hesaplar ve içerikler arasında görünür olmanıza yardımcı olabilir. Düzenli paylaşımlarda bulunmak ve reelsleri aktif kullanmak, takipçilerinizle de etkileşimin güçlü bir yolu.

Düzenli reels paylaştığınız durumlarda, takipçileriniz de sizden ne zaman içerik beklemeleri gerektiğini bilir ve size sadık kalır. Veya sizi düzenli bir şekilde görmek ve sizden haber almak da aradaki bağlılığı güçlendirir.

Daha çok kişinin hikayelerinde paylaşılır, veya bir instagram mesajı olarak reelsleriniz daha çok paylaşılır. Tüm bu paylaşımlar size artı puan olarak dönüş sağlar ve her daim kazançlı çıkarsınız.

Reels paylaşırken sadece çok paylaşılan videoları değil, kendinize ait orijinal içeriklere de yer vermekte fayda var. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, instagram algoritmaları yeni içeriklere öncelik veriyor ve yeni eklenmiş reelsleri ön planda tutuyor.

Daha önceden paylaşılmış içerikleri paylaşırken de optimize etmek ve öyle paylaşmak da yine sizin için oldukça avantajlı olur. Hem instagram reels içeriğini daha ilgi çekici ve güncel hale getirmiş olursunuz, hem de algoritmaların gözünde puan kazanmış olursunuz.

Bunun yanı sıra, bir şekilde reelslerinizi aktif tutmaya başladığınızda, geniş bir kitleye hitap ettiğinizi ve harika bir takipçi kitleniz olduğunu farketmeye başlayabilirsiniz.

4. Düzenli olarak anket yapın

Etkileşim arttırma stratejilerinden yine etkili bir yöntem olan anket oluşturma, size yeni takipçiler kazandırabilir ve mevcut takipçilerinizle de etkileşimde kalmanıza olanak tanır. Peki, instagram üzerinden anket nasıl hazırlanır? Tek yapmanız gereken:

Normal bir hikaye ekliyor gibi isterseniz bir görsel seçebilirsiniz, veya kendiniz de bir şeyler yazabilirsiniz,

Hikayeyi paylaşmadan önce ekranın üst kısmındaki akış kısmından üçüncü simgeyi seçin,

Açılan yeni seçeneklerden ‘anket’ veya İngilizce kullanıyorsanız ‘poll’ seçeneğini bulun ve tıklayın,

Sormak istediğiniz soruyu ve seçenekleri yazın,

Anketiniz hazır.

Etkileşimin ve instagram takipçilerinizle bağ kurmanın öneminden yukarıda bahsettik. Siz de takipçilerinizle etkileşimde bulunmak ve hatta onların ne düşündükleri hakkında fikir sahibi olmak için sık sık anketler düzenleyebilirsiniz. Hatta paylaşımlarınızı ve içeriklerinizi de bu anketleri kullanarak, takipçilerinizin seçmesine ve yön vermesine olanak sağlamış olursunuz.

Anketleri kullanmak emin olun sizin kadar takipçilerinizin de hoşuna gidecek. Kendilerini önemli hissedecekler ve görüşlerini dikkate aldığınızı görünce sizle daha fazla bir bağ kuracaklar. Bu da bir instagram fenomeninin arayıp da bulamadığı bir fırsat. En doğal yoldan takipçilerinizle yakınlık kurabilir ve daha fazla kitleye hitap etme şansını kazanırsınız.

Instagram Algoritmasının Etkileşimizi Artırması İçin Neler Dikkat Etmelisiniz?
 

Sosyal medya araçlarının her geçen gün daha etkili bir iletişim biçimi olduğu bu çağda instagram da bu araçlardan en güçlü bir tanesi. Instagram algoritmalarının etkileşiminizi arttırması için sizin yapabilecek olduğunuz stratejilerden yukarıda bahsettik.

Yukarıdaki stratejileri uyguluyor ve halen daha instagram üzerinde daha fazla popüler olmak istiyorsanız size iyi bir haberimiz var. Daha fazla takipçinizin olmasının bir yolu daha var: Instagram reels beğeni satın almak.

Reelslerinize beğeni satın almak harika bir etkileşim arttırma yöntemi. Bir şekilde sizi instagram algoritmalarında da yukarı sıralara taşıyabilen bir taktik. Gelin daha yakından inceleyelim bu kolay ve etkili yöntemi.

Subsboost, sosyal medya hesaplarınıza takipçi ve beğeni satın alabileceğiniz güvenilir bir şirket. Gerçek kullanıcılar tarafından sosyal medya hesaplarınıza, özellikle instagram için beğeni hizmeti sunan bir sağlayıcı. Büyük bir atak yapıp hesabınızı veya instagram reelslerinizi daha popüler hale getirmek için instagram reels beğeni paketlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Şu anda hizmete sunulan instagram reels beğeni paketleri şöyle:

20 beğeni paketi (az sayıda beğeni satın almak isteyen veya hizmeti denemek isteyenler için),

50 beğeni paketi,

100 beğeni paketi,

200 beğeni paketi,

250 beğeni paketi,

500 beğeni paketi (en sıklıkla tercih edilen paket),

1000 beğeni paketi,

2500 beğeni paketi,

5000 beğeni paketi (en çok tercih edilen ikinci paket),

10000 beğeni paketi,

25000 beğeni paketi,

50000 beğeni paketi.

Hangi paketi alırsanız alın, instagram reels beğenileri teslimatı kademeli olarak yapılır. İsterseniz 20 beğeni almış olun isterseniz 50000 beğeni, paket içeriği bir anda videonuza yüklenmez. Doğal bir görünüm vermek için kaç beğeni satın almış olursanız olun, yavaş yavaş ve dikkat çekmeyecek bir şekilde beğeniler videoya eklenir.

Bu nedenle diyelim 25 bin reels beğeni satın aldınız, ödemeyi yaptınız ve beğenilerden daha yarısı videonuzda. Panik yapmadan önce biraz bekleyin ve beğenilerinizdeki artışları takip edin. Paketin içeriği tamamen en doğru zamanda eklenecektir.

Son Olarak Instagram Reels ile Keşfete Düşme

Yukarıda Instagram algoritmalarından, neleri dikkate aldığından ve instagram reels videolarınızın etkileşimini nasıl arttırabileceğinizden ayrıntılı bahsettik. Dört temel stratejiyi sizlere sunduk.

Özetlemek gerekirse, instagram üzerinde popüler olabilmek için yapmanız gereken dört temel yöntem:

Düzenli içerik üretme ve yüksek kaliteli, orijinal reels paylaşma.

Takipçilerinizle bağ kurma ve olabildiğinde etkileşimde bulunma.

Reelslerinizi aktif olarak kullanmak, video içerikleriniz ile iletişimde bulunma.

Düzenli bir şekilde anketler düzenleyerek takipçilerinizi tanıma ve görüşlerini dikkate alma.

Tüm bu stratejiler sizi instagram algoritmalarında ön plana çıkmanıza ve reels videolarınızın keşfette görünmesine katkıda bulunan, test edilmiş yöntemlerdir.

Siz üzerinize düşeni yapıp, kaliteli içerikler ürettiğinizde, instagram desteğini de arkanıza alarak başarılarınıza başarı katabilir ve ünlü bir fenomen olabilirsiniz. 

Yine bu noktada, instagram algoritmalarının desteğinden faydalanabilmek için, reels beğenileri satın alabilir ve instagram kariyerinize hız kazandırabilirsiniz.

Son olarak, tek bir yöntem kullanmak yerine, başarılı bir instagram kariyerine sahip olmak için, elinizden geleni yapabilir, düzenli paylaşımlarınızı eksik etmeden, ara ara reelslerinize beğeni satın alabilir, hem daha hızlı bir yöntemle hem de doğal yollardan kariyerinizde emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Ayrıca bu Facebook sayfasında bu konuyla ilgili daha ilginç makaleler okuyabilirsiniz.