İnternet Üzerinden Hayali Ev Dolandırıcılığına Dikkat!

TAKİP ET

Sektör temsilcileri ve uzmanlar, internet üzerinden yapılan satışlarda hayali ev dolandırıcılığına karşı uyarıyor, Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği düzenlemelerin yetersiz kaldığını belirtiyor.

Sahte ilanlarla dolandırıcılığı engellemek için Ticaret Bakanlığı tarafından alınan önlemler, sektör temsilcilerine göre yetersiz kalıyor. Kasım ayında devreye giren düzenlemeyle, bireysel satıcıların ya da emlak ofislerinin sitelere ilan girmeleri için kimlik bilgilerini e-Devlet üzerinden doğrulatması zorunlu hale getirildi. Ancak beklenen ikinci aşama olan emlakçıların yetki belgesini ve ilgili mülkü pazarlamak için aldığı yetkilendirme belgesini doğrulatması henüz hayata geçirilmedi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ilan portallarında yetki belgesi olmayan kaçak emlakçıların varlığına dikkat çekerek, bu işletmelerin ilan portallarından çıkarılması gerektiğini belirtti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan ise yetki belgesi ve yetkilendirme belgesi doğrulama sisteminin bir an önce devreye alınması gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde tüketicilerin mağdur olacağını ifade etti.

Akdoğan ayrıca, piyasada yetki belgesi olmayan emlak ofislerinin varlığına ve gerçek dışı bilgilerle ilanların girildiğine dikkat çekerek, emlak piyasasında etkin denetimin şart olduğunu vurguladı.

ticaret bakanlığı internet hayali ev dolandırıcılığı emlak Konut samsun haber gündem haber