Irak'ta Eşcinsellik Resmen Suç: ABD'den Tepki

TAKİP ET

Irak Meclisi, fuhuşla mücadele yasasında yapılan değişiklikle eşcinselliği suç haline getirdi. Yeni yasa, eşcinsel ilişkilere 10-15 yıl arası hapis cezası öngörüyor. ABD'nin Bağdat Büyükelçisi, yasayı insan haklarını tehdit eden bir adım olarak değerlendirdi.

Irak'ta mevcut fuhuşla mücadele yasasında yapılan değişiklikle, LGBTi bireylerine yönelik ağır cezalar getirildi.

Tasarı, Bağımsız Milletvekili Raad el-Maliki tarafından Meclis'e sunuldu ve onaylandı. Artık rızaya dayalı eşcinsel ilişkilere girenler 10-15 yıl arası hapis cezası alacak.

Ayrıca, cinsiyet değiştirme ameliyatı yapanlar ve yaptıranlar da cezalandırılacak. Bu adım, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski'nin tepkisine neden oldu.

Romanowski, yasayı insan haklarını tehdit eden bir gelişme olarak nitelendirdi ve Irak'ın ekonomik büyüme ve yabancı yatırım çekme kapasitesini zayıflatacağı uyarısında bulundu.

ırak eşcinsellik Irak a Eşcinsellik Resmen Suç Ağır Hapis Cezası Getirildi ABDden Tepki Irak a mevcut fuhuşla mücadele yasası LGBT Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski tepki Bağımsız Milletvekili Raad el-Maliki tarafından Meclise sunuldu dünya samsun haber