İran: Reisi'yi Taşırken Düşen Helikopterin Ön Raporu Yayımlandı

TAKİP ET

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopterin kaza yapmasının ardından başlattığı araştırmanın ön inceleme sonuçlarını yayımladı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili ön raporu yayımladı. Kurtulan olmadığı belirtilen kazayı araştıran komisyonunun raporunda, kazanın boyutları ve nedenleri hakkında bilgiler bulunuyor.

Ön raporda, kazaya ilişkin teknik ve genel bilgilerin toplandığı ve değerlendirildiği belirtilerek, bazı verilerin değerlendirilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Helikopterin önceden belirlenen rotada uçtuğu ve uçuş rotasını değiştirmediği, pilotun kazadan önce diğer iki helikopterin pilotlarıyla iletişime geçtiği belirtiliyor. Helikopterin parçalarında harici cisim izine rastlanmadığı ve düşüş sonrasında yangın çıktığı kaydediliyor.

Araştırmanın kesin sonuçlarının tamamlanmasının ardından paylaşılacağı belirtiliyor.

Helikopter Kazası ve Sonrası

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldıktan sonra helikopter kazası geçirdi. Kazada Reisi ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği, Türkiye'nin de arama kurtarma faaliyetlerine yardım ettiği belirtiliyor. Kazadan kurtulan olmadığı ve enkazın bulunduğu koordinatların İran makamlarıyla paylaşıldığı ifade ediliyor.

İran Genelkurmay Başkanlığı Reisiyi Taşırken Düşen Helikopter Ön Raporu Yayımlandı Helikopter Kazası iran dünya samsun haber gündem haber