İşçiler Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden davacı

TAKİP ET

Sayıştay tarafından birçok işçi hakkı ihlalinin tespit edildiği Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin işçileri, alacak davası açtı. İşçiler, kıdem tazminatları ve fazla mesailerinin peşine düştü. İşte detaylar...

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin (SBB) 2022 faaliyetlerini inceleyen müfettişler, birçok usülsüzlük tespit edip hazırladıkları raporu kamuoyuna duyurmuştu. O raporda işçi haklarının birçok konuda ihlal edilmesi ise oldukça dikkati çekti. 

O ihlallerin başında 'İşçilere yasal süreyi aşacak fazla mesai yaptırılması, yıllık izinlerinin kullandırılmaması, kıdem tazminatlarının eksik ödenmesi yada ayrılmaması' gibi işçi hakları ihlalleri yer aldı. Müfetişler raporda bu hususların düzeltilmesini talep etti.İşçi hakları ihlallerinin kamuoyuna yansıdığı rapor gündemdeki sıcaklığını korurken, çok sayıda işçinin SBB'ye alacak davası açtığı ortaya çıktı. 

İŞ MAHKEMESİ'NDE ÇOK SAYIDA DAVA VAR 

SBB'den emekli olan, ayrılan ya da çalışmaya devam eden çok sayıda işçinin 'kıdem tazminatı ve fazla mesailerinin' ödenmesi talebiyle mahkemelerin yolunu tuttuğu öğrenildi. Onlarca SBB aleyhine açılmış dava bulunduğu öğrenildi. Öte yandan SBB'de işçilere verilen yasal zamlarında maaşlara yansıtılmadığı iddia ediliyor.İşçilerin tepki gösterdiği belirtiliyor. 

SBB'de işçi hakları ihlallerini Sayıştay müfettişleri tespit edip uyarılarda bulunmuştu. İşte o tespitler;