Isı yalıtımı yüzde 60 tasarruf sağlıyor

TAKİP ET

Samsun'da VERİMDER'in düzenlediği Anadolu Buluşması'nda Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz, bina ısı yalıtımının yüzde 60 tasarruf sağladığını ve kendini kısa zamanda amorti ettiğini söyledi.

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji verimliliği alanında vatandaşları bilgilendirmek ve bu alanda güçlü bir farkındalık oluşturmak hedefiyle başlattığı Anadolu Buluşmaları toplantılarının 34’üncüsünü Samsun’da gerçekleştirdi. 

Bugüne kadar binlerce kişiye enerji verimliliği hakkında bilgiler veren VERİMDER, Samsun toplantısını kamu kurumları, bürokrasi, üniversiteler, medya, inşaat-enerji sektörleri ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirdi. 


  
Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Çağdaş Korkmaz, Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ve Ekonomi Gazetesi Koordinatörü Didem Eryar Ünlü enerji verimliliğinin önemine dikkat çeken bilgiler sundu. 

KENDİNİ AMORTİ EDİYOR

Çağdaş Korkmaz, ısı yalıtımı bilincinin artırılması gerektiğine vurgu yaparken, "Doğru ısı yalıtımı yapılmış evlerimizde termal konforlu yaşamı sağlıkla sürdürebiliriz. Konutlarda tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 80’i ısıtma ve soğutma amacıyla kullanılıyor. Bu sebeple en fazla enerji tükettiğimiz ve yüksek faturalar ödediğimiz kış aylarının en büyük kurtarıcısı ısı yalıtımı olacaktır. Yüzde 60’a varan tasarruf sağlayan ısı yalıtımı, kendisini kısa sürede amorti ederek uzun vade de önemli tasarruf sağlıyor" dedi.