İsmail Uyanık'tan Mesaj: 'Bu Ortamda Değişim Bayrağını Bu Kadar Açabildim'

TAKİP ET

TFF Başkan Adaylığından çekilen Samsunspor'un eski Başkanı İsmail Uyanık, "İnanın elimden geleni yaptım ama bu kadarını becerebildim. İlkelerden taviz vermeden pazarlıklara girmeden boş vaatlerde bulunmadan bu ortamda buraya kadar açabildim değişim bayrağını" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Aday Adayı olan Samsunspor'un eski Başkanı İsmail Uyanık, aldığı karar gereği aday adaylığından çekildi.

Gelinen süreçte siyaset ve futbolun ayrılmasının mümkün olmayacağını gördüğünü kaydeden İsmail Uyanık, "İnanın elimden geleni yaptım ama bu kadarını becerebildim. İlkelerden taviz vermeden pazarlıklara girmeden boş vaatlerde bulunmadan bu ortamda buraya kadar açabildim değişim bayrağını" dedi.

Açıklamasında kendisine verilen kalbi desteklere teşekkür eden Uyanık, "Değişim bayrağı bir gün mutlaka hak ettiği yere dikilecektir" sözlerini kaydetti.

İsmail Uyanık, açıklamasında şu cümleleri kaydetti;

"Sevgili armadaşlarım, 45 günlük mücadelemizde geldiğimiz nokta 18 Temmuz'a kadar 64 imzaya ulaşamayacağımızı gösterdi. Tek babanın iki anadan doğma mevcut adaylarının oluşturduğu baskıcı seçim ortamında 36 imzamızın sahiplerine seçim gününe kadar boşa bir sıkıntı yaşatmamak ve yeni saflar tutmalarına imkan vermek, bize fırsat tanıyan ve tanıyacak medyayı 7 gün daha boşa işgal etmemek için hazırladığımız adaylık dosyasını TFF'ye vermemeye karar verdik.

İnanın elimden geleni yaptım ama bu kadarını becerebildim. İlkelerden taviz vermeden pazarlıklara girmeden boş vaatlerde bulunmadan bu ortamda buraya kadar açabildim değişim bayrağını.

Geldiğim bu nokta çok mu sürpriz oldu? Hayır!
Daha iyisi olabilir miydi? Evet!

Verdiğiniz kalbi destek için hepinize teşekkür ediyorum. Değişim bayrağı bir gün mutlaka hak ettiği yere dikilecektir. Baki sevgi ve saygılarımla."

İsmail Uyanık, Türk futbol kamuoyuna ise şu cümlelerle mesaj verdi;

"Bağımsız ve özerk futbol ilkesiyle çıktığım TFF Başkan Adaylığı yolunda;

* Türk futbol paydaşlarının, futbol dışı aktörler tarafından yönetilmek ve yönlendirilmek konusunda aynı kararlılıkta olduğunu,

* Futbol ailesinin de katkılarıyla siyaset ve futbolun ayrılmasının gelinen noktada mümkün olmayacağını,

* TFF seçimlerinin aynı odaklı iki aday arasında geçebilmesi için uygun ortamın özenle oluşturulduğunu,

* Türk futbol kulüplerinin, oluşan bu baskı ve korku ortamında, çaresizliklerinden sıyrılmak bir yana bu kaos ve futbol varoşluğuna açıkça ortak olduklarını müşahede etmekle,

Bu sistemde seçimleri kazanmak bir yana demokratik bir seçime katılmamızın anlamsız ve hatta dosyamızda mevcut 36 cesur imzanın seçime katılma yeter sayısına ulaşmasının mümkün olamayacağını gördüğüm için, bana ve ilkelerime imza vererek destek olan tüm futbol paydaşlarına şükranlarımı sunmakla, gelinen noktada TFF seçimlerinde aday olmama kararımı Türk futbol kamuoyuyla paylaşırım."