İsrail, 54 Filistinli Mahkumu Serbest Bıraktı

TAKİP ET

İsrail, aralarında Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammad Abu Salamiya'nın da bulunduğu 54 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları sırasında düzenlediği operasyonlarda tutukladığı 54 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Filistinli kaynaklara göre, bu mahkumlar, Han Yunus şehrinin doğusundaki İsrail'in Kissufim bölgesinde serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların bir kısmı Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne, bir kısmı ise Deir el-Balah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü.

Mahkumlar arasında bulunan Mahmud Ali Bahader, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin kendisini 7,5 ay önce şehri terk ederken tutukladığını ve işkenceye maruz kaldığını belirtti. Bahader, tutuklama sırasında kişisel eşyalarına el konulduğunu ve imha edildiğini ifade etti. Ayrıca, mahkumların günlük olarak ağır işkencelere maruz kaldığını ve uluslararası toplumun Filistinli mahkumların durumuna dikkat çekmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail 54 filistinli mahkum mahkum serbest Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammad Abu Salamiya gazze şeridi Mahmud Ali Bahader açıklama dünya haberleri samsun haber gündem haber