İsrail'in Refah Sınır Kapısı'na Yönelik Kapatması İnsani Yardımları Tehdit Ediyor

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yönelik saldırıları nedeniyle Refah Sınır Kapısı'nı kapatmasıyla iki yönlü geçişlerin ve ürün girişinin engellendiğini duyurdu.

BM OCHA Sözcüsü Jens Laerke, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı'nı kontrol altına alarak kapatmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Laerke, BM'nin fiziki olarak Refah Sınır Kapısı'nda bulunmadığını ve kapının iki yönlü geçişlere ve ürün girişine kapatıldığını belirtti.

Kerem Ebu Salim (Şalom) Sınır Kapısı'ndan da geçiş yapılmadığını ifade eden Laerke, bu durumun Gazze'ye yardım ulaştıran iki ana arterin kapalı olduğu anlamına geldiğini vurguladı.

Laerke, İsrail'in Refah Sınır Kapısı'nı kapatmasıyla siviller ve insani operasyonlar için ciddi tehdit oluşturduğunu ifade etti. Gazze'ye yakıt girişi olmaması durumunda araçlar, iletişim ekipmanları ve jeneratörlerin tehlikeye girdiğini belirtti.

Bu durum, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırılarının insanların güvenliğini ve insani yardımların ulaşmasını ciddi şekilde engellediğini gösteriyor.