İsrail, Refah'ta bir çadır kenti daha vurdu

TAKİP ET

İsrail'in Gazze'deki son güvenli bölge olan Refah'ta gerçekleştirdiği saldırılar devam ediyor. Bu kez, savaştan kaçarak Refah'a sığınan Filistinli sivillerin bulunduğu bir çadır kenti hedef alındı.

İsrail'in Refah'ın batısına düzenlediği hava saldırısında, kadın ve çocukların da bulunduğu en az 21 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda yaralı olduğu bildirilirken, saldırı alanında insan kalıntıları ve cesetlerin bulunduğu belirtildi.

Saldırıda hedef alınan çadırlar, Refah'ın batısındaki Amerikan sahra hastanesine yaklaşık 100 metre mesafede bulunuyordu. Bu saldırı, İsrail ordusunun bölgeye ilk kez girdiği haberiyle eş zamanlı olarak gerçekleşti. Tanklar, El Avde Camii yakınında konuşlanırken, bir cami de hedef alındı.

BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı tedbir kararına rağmen İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını sürdürmesi uluslararası tepkilere yol açıyor. Önceki saldırıda en az 45 Filistinlinin yanarak hayatını kaybettiği, 249 Filistinlinin yaralandığı bilgisi verilmişti. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bombardımanının çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına sebep olduğunu ifade etti.

Refah'taki çadır kent, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu bir bölgede yer alıyor ve İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bir alana denk geliyor. Görgü tanıklarına göre İsrail savaş uçakları, kampa en az 8 roketle saldırmıştı.