İsrailli Bakan'dan skandal sözler: Gazze'de yaşamak istiyorum

TAKİP ET

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi'nde kontrolün tamamen İsrail'de olması gerektiğini ve mümkünse Gazze'de yaşamak istediğini ifade etti.

Maariv gazetesinin haberine göre, Ben-Gvir, Gazze'de yaşayan Filistinlilerin göç ettirilmesi gerektiğini belirterek, geniş alanlarda yerleşim birimlerinin inşasını talep etti.

Ben-Gvir'in, Gazze'de yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşası için çağrıda bulunduğu ve yüz binlerce Filistinlinin gönüllü göç etmesi durumunda İsrail'in genişleme imkanı bulacağını savunduğu bildirildi. Ocak ayında Batı Kudüs'te düzenlenen bir konferansta, Ben-Gvir ve diğer aşırı sağcı İsrailli Bakanlar, Gazze'de yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin kurulması için çağrıda bulunmuştu.

7 Ekim 2023'te Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ise en az 35 bin 647 Filistinli hayatını kaybetti, 79 bin 852 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, sivil altyapının da tahrip edildiği bildiriliyor.