İstanbul'da 3 Katlı Binanın Çökmesi: Sahibi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne, 8 kişinin yaralanmasına neden olan 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı. Olayın ardından soruşturma başlatıldı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi heyetinin incelemelerinin başladığını duyurdu.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Kartaltepe Mahallesi'nde yer alan 3 katlı bir binanın sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Olayın ardından yapılan incelemeler sonucunda binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın başlatıldığı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiği belirtildi. Ayrıca, 3 kişilik bir bilirkişi ekibinin kusur tespiti için incelemelerine başladığı ifade edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili başlatılan soruşturmayı ve bilirkişi heyetinin incelemelerinin başladığını duyurdu. Bakan Tunç, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı açıklamada, binanın inşası sırasında çeşitli ihmallerin olduğunu belirtti. Binanın statik dengesini bozacak müdahalelerin yapıldığını ve deniz kumunun kullanıldığını ifade eden Özhaseki, ekiplerin sahada incelemelerine devam ettiğini bildirdi.

istanbul Küçükçekmece bina göçük 3 katlı bina çökmesi bina sahibi gözaltı asayiş samsun haber gündem haber