İstanbul İş Dünyasının Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı

TAKİP ET

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul iş dünyasının enflasyon beklentilerini paylaştı. Avdagiç, yıl sonunda enflasyonun yüzde 43-44 bandında olacağını öngördüklerini belirtti.

Döviz kuru ile enflasyon arasındaki korelasyonun kopmamasının önemine dikkat çeken Avdagiç, ihracatın sıkıntıya girmemesi ve ithalatın cazip hale gelmemesi için bu dengeyi korumanın gerekliliğini vurguladı.

Avdagiç ayrıca Türkiye'nin FATF Gri Listesi'nden çıkacağını öngördüklerini ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda titiz çalışmalar yaptığını belirtti. Türkiye'nin ekonomik istikrarındaki olumlu gelişmeleri değerlendiren Avdagiç, bankaların sendikasyon kredilerinin durumuna da dikkat çekti.

Banka kredisi maliyetlerinin yüksek olduğunu vurgulayan Avdagiç, enflasyonun düşmesiyle birlikte faizlerin ve kredi maliyetlerinin daha uygun bir noktaya geleceğini öngördüklerini ifade etti. Özellikle günlük ticari faaliyetlerin devamı için kredi kullanımının önemli olduğunu belirten Avdagiç, enflasyonun ve kredi maliyetlerinin makul seviyelere inmesi gerektiğini dile getirdi.

İstanbul İstanbul İş Dünyası İstanbul İş Dünyasının Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı üst bandın üzerinde enflasyon ekonomi samsun haber gündem haber