İstanbul Merkezli Operasyon: 16 Firmada 1,6 Milyon Kaçak Yedek Parça Ele Geçirildi

TAKİP ET

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 16 firmaya yönelik yapılan baskınlarda 1 milyon 607 bin 830 kaçak ve sahte oto yedek parçası ele geçirildi, 18 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, "örgütlü nitelikli dolandırıcılık", "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "Sınai Mülkiyet Kanunu'na muhalefet" suçlarına yönelik operasyon düzenledi. Ümraniye'deki depolarda markaların logolarını kaçak oto yedek parçalarına basan şüpheliler, sahte belgelerle bu ürünleri orijinal gibi göstererek satışını gerçekleştiriyordu.

Şüphelilerin, kaçak ve sahte ürünleri kamu kurumları ve büyük araç filolarına sattığı tespit edildi. Operasyonda, kaçak ve sahte ürünlerle dolu depolar ve suç iddiası bulunan firmaların bağlantıları ortaya çıkarıldı. Daha önce "kaçakçılık ve marka hakkına tecavüz" suçlarından işlem gören şüphelilerin firmalarında, yurt dışına sahte ürün satışı nedeniyle açılan davalar olduğu anlaşıldı.

Operasyon sonucunda, İstanbul, Bursa, Düzce, Adana, Hatay ve Ankara'da bulunan 16 firmaya ait 19 iş yerine baskın yapıldı. 18 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde lüks araç markalarının logolarının da bulunduğu 1 milyon 607 bin 830 sahte ve kaçak oto yedek parçası ele geçirildi.

Şüphelilerden 9'u hakkında adli işlem yapıldı, 5'i serbest bırakılırken, 4'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 16 Firma 1 6 Milyon Kaçak Yedek Parça Ele Geçirildi kaçak oto yedek parça asayiş samsun haber gündem haber