İstinaf Mahkemesi, Tanımadığı Kıza Sarılan Sanığa Verilen İndirimi Hukuka Aykırı Buldu

TAKİP ET

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Şişli'de tanımadığı 17 yaşındaki genç kıza sarıldığı gerekçesiyle "sarkıntılık düzeyinde çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen cezada uygulanan indirimi hukuka aykırı buldu ve yerel mahkeme kararını bozdu.

Olayın detaylarına göre, sanık B.C.P. (49), Paşa Mahallesi'nde 17 yaşındaki M.T'ye sarılmaya çalıştıktan sonra kaçtı. Ancak olayın peşini bırakmayan mağdur ve annesi sanıktan şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine sanık hakkında dava açtı.

Sanık, savunmasında olayın bir yanlış anlama olduğunu iddia etti ve tanımadığı kızı bir arkadaşına benzettiğini söyledi. Ancak mağdur ve tanıkların ifadeleri suçlamayı doğruladı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, sanığı suçlu buldu ve takdiri indirim uygulayarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Ancak mağdurun avukatı, bu karara itiraz etti ve indirimin hukuka aykırı olduğunu savundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin takdiri indirim kararını hukuka aykırı bularak kararı bozdu. Yerel mahkemenin, indirimin gerekçelerini yeterince açıklamadığı ve hukuka uygun bir değerlendirme yapmadığı belirtildi.

Bu kararla birlikte dava dosyası yeniden değerlendirilecek ve sanığın cezası gözden geçirilecek. İstinaf Mahkemesi'nin kararı, benzer durumlarda takdiri indirimlerin keyfi olarak uygulanamayacağını ve adaletin sağlanması için gerekçeli kararların önemini vurguluyor.

İstinaf Mahkemesi Tanımadığı Kıza Sarılan Sanığa Verilen İndirimi Hukuka Aykırı Buldu İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Şişlide tanımadığı 17 yaşındaki genç kıza sarıldığı gerekçesi sarkıntılık düzeyinde çocuğun cinsel istismarı suçu mahkemeden karar samsun