İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Yerel Seçimlerle İlgili İddialı Çıkış!

TAKİP ET

Samsun'da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu yerel seçimlerde hem AK Parti'nin hem CHP'nin kulaklarını çekecek olan seçmenimizin teveccühü ile Samsun başta olmak üzere pek çok yerde belediyeleri alacağımıza inancım tamdır" dedi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'da konuştu.

Samsun İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Meral Akşener, şunları kaydetti:

* 2018'den itibaren ittifakta yer aldık. 'Seçmenimizle bu sistemi değiştirebilir miyiz?' diye yola çıktık ama maalesef başaramadık.

* İftiralarla, isnatlarla karşılaştık ama bunlara kulaklarımızı tıkadık.

* Yerel seçimlerde İYİ Parti olarak çalmayan, çaldırmayan, kayırmayan, liyakati, sosyal belediyeciliği öne koyan bir belediyecilik anlayışını, 2028'de de iktidarda ne yapacaklarının örneği olması amacıyla yola çıktık.

* İnanıyorum ki; bu seçimlerin en büyük sürprizi İYİ Parti olacak.

Bir gazetecinin Sinan Ateş ve Hrant Dink cinayetleriyle ilgili daha önce yaptığı değerlendirmeyi hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

* Sinan Ateş'in katledilmesiyle ilgili 'Mertlik ve cinayet' sözünü kullandım, suikast değil. Cinayet kötü bir şey, onu övmek mümkün değil. Cinayet acı bir şey, onun yanında durmak mümkün değil.

* Dedim ki, o günlerde yapılırdı acı bir şey fakat mertlik vardı ve sonuç itibarıyla korkmazdık. Bugün Sinan Ateş'in kızı bu derece korkuyorsa, bugün Türkiye'de yaşayan insanlar Hrant Dink'te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa, dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir.

* Şimdi buradan soru sormak isterim. Naz bebeğin katli namertliktir. Aybüke öğretmenin katli namertliktir. Fethi Sekin'in katli namertliktir. Fırat Çakıroğlu'nun katli namertliktir. Yasin Börü'nün katli namertliktir.

* Elbette rahatsız olacaklar. Meclis'te bebek katiline 'Sayın' diyorlar. Meclis'te bebek katilinin tecridinin kaldırılmasını istiyorlar. Bebek katilini bir büyük devlet adamı, büyük bilge kişi gibi konuşuyorlar.

* Şimdi ne oldu? Ses nereden geldi? Ses, ‘demli kafalardan’ geldi. Benim için şereftir. Beni suçlayan, bizleri suçlayanların, her türlü namertliği yapan, namertler şebekesi olan PKK'nın yaptığı namertlikleri suçlamadığını biliyoruz. Siz namertsiniz.

* Meral Akşener'sem, onların yüzüne ayna tutmaya devam edeceğim."

Daha sonra Teşkilat Buluşması programına katılan Meral Akşener, şunları söyledi:

* Bugün yine, yeniden Samsun'dayız. Kurtaran şehir Samsun'da, Atatürk'ün ayak izinden gidiyoruz.

* Yeniden Cumhuriyet’in kuruluş ayarlarına dönülmüş bir Türkiye’yi inşa etmek üzere yola çıktık.

* Hepimiz; iftiralara uğradık, isnatlara uğradık, dayaklar yedik, itildik kakıldık bir Allah'ın kulu geri adım atmadı.

* 2023'te maalesef başarısız olduk, biz de 'kuruluş ayarlarımıza dönelim' dedik. Hür ve müstakil olarak seçime girmeye karar verdik. 

* İYİ Parti'yi bu ülkeye hizmet etmek amaçlı kurduk.

* 'Aday çıkarırsanız, AK Parti kazanır.' AK Parti’ye kazandırmamak için Samsun’da Nilay kardeşime, İmren kardeşime oy verin kazanmasın… 

* Bu yerel seçimlerde hem AK Parti'nin hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin kulaklarını çekecek olan seçmenimizin teveccühü ile Samsun başta olmak üzere pek çok yerde belediyeleri alacağımıza inancım tamdır.

* İki taraf da belediyeleri alabilmek için kıvrana, kıvrana bu namertlerle el sıkışmaya çalışıyor. Birisi bebek katilinin mektubunu okutuyor. Öbürü demokrasi diyor. Biz bu yolda sonu ne olursa olsun, devam edeceğiz.

* Emeklilerin halini konuşmalıyız. Kiradaysa bir emekli, yandı gülüm keten helva. Emekli aç. KYK bursu ve yurdunda kalmak için çocuklar takla atıyor. Hasbelkader girenler asansörden düşüyor. Yemeklerinde kurt, sülük, böcek çıkıyor. Ve küçücük çocuklarımız, aç karnına okula gidiyor.

* Ben her geldiğimde Samsun'un üzerine kül atılmış gibi, karanlıklaşmış Samsun görüyorum. Bakımsız bir Samsun ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

* Birinci adım Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerini almaktır.

Samsun'da İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İmren Nilay Tüfekci açıklandı.

İYİ Parti'nin İlkadım Belediye Başkan adayı olarak mevcut belediye başkanı Necattin Demirtaş olarak açıklanırken, İYİ Parti Canik Belediye Başkan adayı Turgay Ulusoy, İYİ Parti Asarcık Belediye Başkan adayı Barış Oypan, İYİ Parti Bafra Belediye Başkan adayı Hamdi Yıldız, İYİ Parti Kavak Belediye Başkan adayı Ahmet İçli, İYİ Parti Salıpazarı Belediye Başkan adayı İsmail Kahramanoğlu, İYİ Parti Vezirköprü Belediye Başkan adayı Hasan Budak, İYİ Parti Yakakent Belediye Başkan adayı da Şerafettin Aydoğdu oldu.