İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Görevinden İstifa Etti

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, genel başkanlık seçiminde desteklediği adayın açıklanmasının ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu. Usta, siyasi nezaket gereği, görevine devam etmenin uygun olmadığını belirterek istifa kararını sosyal medya hesabından açıkladı.

Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti Olağanüstü Kongresi'nde seçilen genel başkan Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi. Ancak Usta, kongre sürecinde yaptığı istişareler sonucunda desteklediği adayı kamuoyuyla paylaştığını ve bu nedenle görevine devam etmenin siyasi nezakete uygun olmayacağını ifade etti.

Usta, adaylık desteğini açıkladıktan sonra, grubun yeniden yapılandırılması ve yeni bir başlangıç için görevinden istifa ettiğini belirtti. Kendisinin, genel başkan seçilen Dervişoğlu ile kişisel olarak sorunsuz bir ilişkisi olduğunu vurgulayan Usta, ancak siyasi sürecin gerekliliklerine uygun olarak istifa ettiğini dile getirdi.

Görevinden istifa etmesinin nedeninin, yeni kurulacak İYİ Parti Grubu'na yer açmak ve göreve gelecek kişilere başarılar dileyerek önlerini açmak olduğunu belirten Usta, istifa dilekçesini TBMM İYİ Parti Grubu'na sunduğunu açıkladı.