İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy İstifalar Hakkında Konuştu

TAKİP ET

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Atakum ilçe teşkilatının ve geçen dönemde üst üste yaşanan istifalar hakkında ilk kez konuştu. Hasan Aksoy, "Yerel seçim sürecinde yaşanan istifalar normal" dedi.

İYİ Parti'de Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı ve İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız'ın görevden alınması sonrası başlayan yaprak dökümü, İlkadım ve Alaçam'da toplu istifalarla devam etmiş, İlkadım Belediye Başkan aday adayı Av. Burcu Işıtan Satar ve Atakum Belediye Başkan aday adayı Av. Selen Gülhan Çam, 'adaylıktan çekilmişti.'

ATAKUM'DA TOPLU İSTİFA 

İYİ Partili Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Av. Fikret Can Demir ve Samsun İl Başkan Yardımcısı Cemal Ceyhun Karaca'nın istifası ile süren yaprak dökümü sürecinde İYİ Parti Atakum İlçe Teşkilatı yayınladıkları mesajla toplu olarak istifa ettiklerini duyurdu.

Açıklamada, "Dikkate alınmadığımız için istifa kararı aldık" ifadeleri dikkat çekti.  İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, yaşanan istifa furyası ile ilgili ilk kez sessizliğini bozdu. 

'DOĞAL BİR SÜREÇ'

Hedef Halk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Fırat'a özel açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Aksoy, "Yerel seçim sürecini yaşıyoruz. Bu tür istifaların yaşanıyor olması normal ve doğaldır" dedi.

Burcu Işıtan Satar'ın ve Selen Gülhan Çam'ın "koltuk kavgası ve dava bitmiştir" sözlerini değerlendiren Hasan Aksoy,  "Bu tür konulara girmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

'İLÇELERDE KENDİ ADAYLARIMIZ OLACAK'

İYİ Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçede başkan adayını Genel Başkan Meral Akşener'in Samsun'da katıldığı toplantı ile açıkladığına dikkati çeken Hasan Aksoy,  şöyle konuştu; "Diğer ilçelerde başkan adaylarını belirlemek için süreç devam ediyor. Belirlendiği zaman başkan adaylarımız Genel Merkezimiz tarafından kamuoyuna açıklanacaktır."

AK Parti'den ilçe başkan adaylarının belirlenmesi sonrası listeye giremeyen isimlerin İYİ Parti listelerinde değerlendirileceği iddiasına cevap veren İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy,  "Öyle bir çalışmamız yok. İYİ Parti her ilçede kendi adayları ile seçime girecektir" diye konuştu.