İzmir'de Ormanlık Alanlara Giriş Yasağı: 26 Bölge Koruma Altında

TAKİP ET

İzmir Valiliği, orman yangınlarına karşı alınan tedbirler kapsamında, kent genelinde belirlenen 26 ormanlık alana 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında girişlerin yasaklandığını duyurdu. Ancak, Çiçekli ormanları içinde yer alan İzmir İli Kent Ormanı'nın bu yasak kapsamında olmadığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından alınan kararlar paylaşıldı. Bu kararlara göre, ilçeleri, köyleri, mahalleleri ve sınırları belirlenen 26 bölgedeki orman sahalarına yetkililer dışında kimsenin girmesine izin verilmeyecek. Ayrıca, bu ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda mola vermek ve piknik yapmak da yasaklandı.

Yasaklı Bölgeler

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun 22.05.2024 tarihli ve 2024/1 sayılı kararının 35. maddesine göre yasaklanan bölgeler şunlardır:

Çiçekli

Atatürk Ormanı

Karacadağ

Kavaklıdere

Dikmendağı

Çatalkaya

Başpınar

Uzunkuyu

Parsa

Fındıklıdere Çağlan civarı ağaçlandırma sahası

Kırkgeçit-Çatalçam

Karadere

Yamanlar-Karagöl

Meryemana

Mehmetler

Korucuk

Nif Dağı

Kartal Ormanı

Doğanbey Ormanı

Armutlu-Bayramlı yol güzergahı

Kurudere Köyü hudutlarındaki tüm ormanlar

Kestane Deresi

Aliağa ilçesi merkez ormanları

Pınarcık ormanları

Buca-Sarnıç ve Oğlananası mevkileri

Açıklamada, vatandaşların sadece kendilerine ayrılan piknik alanlarını kullanabilecekleri, bu alanlarda yakılan ateşlerin tamamen söndürüldükten ve alan temizlendikten sonra terk edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, enerji nakil hatlarının yapım ve bakımından sorumlu kuruluşların, özellikle ormanlık alanlardan geçen hatların bakımını yapacakları ve gerekli durumlarda hattaki enerjiyi kesebilecekleri ifade edildi.

İş Makineleri Hazır Bulundurulacak

Belediyelerin, orman içi ve çevresindeki çöp toplama alanları etrafında koruma bandı oluşturacakları ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracakları belirtildi.

Son olarak, Çiçekli ormanları içindeki İzmir İli Kent Ormanı'nın yasak kapsamına dahil olmadığı tekrar hatırlatıldı

izmir