İzmir Merkezli Define-1 Operasyonunda 47 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

Türkiye genelinde düzenlenen "Define-1" operasyonunda, tarihi eser kaçakçılığı yaparak uluslararası arenada faaliyet gösteren 47 şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Define-1" operasyonunda, Türkiye genelinde 47 şüpheli yakalandı.

Operasyonda, kaçak kazılarla elde edilen 6 bin 325 sikke, 997 obje, 5 dedektör, 2 ruhsatsız tüfek, bir ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Uluslararası Tarihi Eser Kaçakçılığı

Organize suç örgütü üyelerinin Türkiye'ye ait tarihi eserleri kaçak kazılarla elde edip, yurt dışında müzayede evlerinde satışa çıkardığı belirlendi. Zanlıların banka hesaplarının incelenmesi sonucu, Avrupa ve ABD'deki müzayede evlerine büyük miktarlarda döviz gönderdiği tespit edildi.

İçişleri Bakanı'ndan Tebrik ve Kararlılık Mesajı

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel mirası koruma kararlılığını vurgulayarak, operasyonu gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik etti ve milletin dualarıyla desteklerini sundu.

izmir define-1 operasyonu 47 şüpheli yakalandı tarihi eser kaçakçılığı asayiş samsun haber gündem haber