İzmir Selçuk'ta Orman Yangını

TAKİP ET

Son dakika gelişmesi: İzmir'in Selçuk ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bölgeden gelen fotoğraflar, alevlerin yerleşim yerine çok yakın olduğunu gösterdi.

İzmir'in Selçuk-Kuşadası kara yolu Pamucak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın saat 17.12'de başladı ve ihbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 4 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 5 dozerle müdahaleye başladı. İlk müdahale yangının başlamasından 8 dakika sonra, saat 17.20'de gerçekleştirildi.

Yangın nedeniyle Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı. Müdahale sonrası ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başladı. Yangın bölgesinde konaklayanlar, çevredeki diğer otellere yönlendirildi. Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı boşaltılarak, buradaki hayvanlar İzmir Büyükşehir Belediyesinin barınaklarına gönderildi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte sabahtan itibaren irili ufaklı 17 yangın çıktığını belirtti. Bu yangınların 5'inin küçük, 12'sinin ise büyük olduğunu söyledi. Vali Elban, Menderes'teki Şaşal bölgesindeki yangının kontrol altına alındığını, Çamönü köyündeki yangının ise kontrol altına alınmamakla birlikte şiddetinin ciddi şekilde azaldığını belirtti.

Vali Elban, Pamucak mevkisindeki yangının 17.12'de başladığını ve 8 dakika sonra hava araçlarının müdahale ettiğini vurguladı. Pamucak ve Menderes'te can kaybı ya da yaralanma olmadığını belirtti. Yangının Selçuk-Kuşadası sınırında başladığını ve daha sonra Kuşadası tarafına sirayet ettiğini söyledi. Vali Elban, yangının enerjisinin düştüğünü ve kontrol altına alınma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Selçuk'taki yangının küçük bir tarlanın olduğu bölgeden çıktığını belirten Vali Elban, şu an için bir gözaltı olmadığını ancak jandarmanın konuyu detaylıca araştırdığını ekledi.