Kabine Yarın Toplanıyor: Gündemde 3 Kritik Konu Var

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki hafta aranın ardından yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak toplantının ana gündem maddeleri sokak hayvanları, Kurban Bayramı tatili ve emekli ikramiyeleri olacak.

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olacak mı?

Kurban Bayramı tatilinin süresinin 9 güne uzatılması beklentisi artmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda bu konu ele alınacak. Bu yıl Kurban Bayramı, 16-17-18 ve 19 Haziran (pazar-pazartesi-salı-çarşamba) tarihlerini kapsıyor.

Emekliye Bayram İkramiyesi

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu ise emekli ikramiyeleri olacak. Mevcut 3 bin lira olan bayram ikramiyesi tutarının artırılması bekleniyor.

Ekonomi Başlıkları Masada

Kritik toplantıda ekonomi programı da ele alınacak. Alım gücünü yükseltme ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin tedbirlerin sonuçları değerlendirilecek.

Sokak Hayvanlarıyla İlgili Düzenleme

Son günlerde gündemde yer alan sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeyi öngören yasa teklifi de toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Terörle Mücadele, Gazze Meselesi ve 9. Yargı Paketi de Gündemde

Toplantıda, yurt içinde terörle mücadele ve Suriye ile Irak'ta yürütülen terör operasyonları da değerlendirilecek. Ayrıca, bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ateşkes çabaları masaya yatırılacak. Hazırlıkları süren 9. Yargı Paketi ile ilgili son durumun da ele alınması bekleniyor.