Kamu Sen Başkanı Kahveci'den İzmir salvosu

TAKİP ET

Kamu Sen ve bağlı sendika üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı İzmir'de kutladı. Genel Başkanı Önder Kahveci, "Ülke ekonomisi büyürken bize aynı oranda bile zam yapılmadı. Bazı sendikalar enflasyon kadar maaş artışını bir marifetmiş gibi kamu çalışanlarına sunmaya çalışıyor, yüzleri hiç kızarmadan meydanlarda dolaşıyor "dedi.

Kamu Sen Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, İstiklal Mücadelemizin zaferle taçlandığı İzmir’de, muhteşem mitingle 1 Mayıs’ın adına yakışır bir şekilde kutladı.Türkiye'nin dört bir yanından İzmir’e akın eden on binlerce Türkiye Kamu-Sen üyesi büyük bir coşku yaşarken, Genel Başkan  Önder Kahveci isim vermeden Memur Sen'e yüklendi. 

EMEKLİLER ZORDA 

Kamu Sen Genel Başkanı  Önder Kahveci, "Bugün en kısa sürede bu tarafgir anlayıştan vazgeçilmezse, kamuda etkili ve verimli hizmet üretmek imkânsız hale gelecektir.  Mülakat kaldırılacak dendi, unutulmasın. Birinci dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge sözü verildi; unutulmasın. Tüm memurlarımızın ek gösterge beklentisi var dedik. Ek gösterge adaletsizliği yüzünden emeklilik kabusa dönüşüyor dedik. İlave ek ödeme diye ucube bir sistem getirildi.

Bugün 12 bin TL olan bu ödeme emekli maaşı hesabına sayılmayınca emeklilik adeta çalışanların korku tüneli oldu. Bu gibi politikalar nedeniyle memur emeklileri ülkemizdeki en mağdur kesimlerinden biri haline geldi.  Bugün en düşük dereceden maaş alan bir memurun maaşının yaklaşık yüzde 60’ı emekli maaşı ve emekli ikramiyesi hesabına dahil edilmemektedir. 

Böyle bir durum sosyal sigorta ilkeleri ile de uyuşmamakta, memurlarımız çalışırken aldıkları maaşın yüzde 40’ı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir. Emekli maaşı hesabına dahil olmayan miktar büyüdükçe, emeklilikteki adaletsizlik de katlanarak büyümektedir. Emekliliğe yansımayan her ödeme daha düşük emekli maaşı, daha fazla yoksulluk, daha fazla adaletsizlik demektir. Bazı sendikalar enflasyon kadar maaş artışını bir marifetmiş gibi kamu çalışanlarına sunmaya çalışıyor, yüzleri hiç kızarmadan meydanlarda dolaşıyor  "ifadelerini kullandı.