Kamuda araç kullanımı azaltılacak mı?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması ve tasarruf sağlanması amacıyla araç kullanımının azaltılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, sadece araçlar değil, binaların da ihtiyaç olmadığı durumlarda yeni yapılmaması gerektiğini belirtti. Mevcut kaynakların daha verimli kullanılması ve harcamaların azaltılması için çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Yılmaz ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Bu görüşmenin, Türkiye'nin içinde bulunduğu seçimsiz dönemin tarihi bir fırsat olduğunu ifade etti. Yılmaz, siyasette rekabetçi işbirliğine vurgu yaparak, ülkenin geleceği adına rekabetin yanı sıra işbirliği yapılması gerektiğini belirtti. Özellikle yeni anayasa tartışmaları, ekonomik reformlar ve sosyal konular gibi konularda işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.

CHP'den farklı seslerin duyulduğu görüşme hakkında ise Yılmaz, farklı görüşlerin normal olduğunu belirterek, Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda siyasetin ve halkın beklentilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Bu tür görüşmelerin ve diyalogların devam etmesinin önemine vurgu yaptı.