Karadeniz bölgesinin tek altın rafineri ve saflaştırma merkezi: Samsun Altın Rafineri(SAR)

TAKİP ET

Karadeniz Bölgesi'nin tek altın rafineri ve saflaştırma merkezi olan Samsun Altın Rafineri(SAR) A.Ş., profesyonel ekibi ile sektöre hizmet ediyor ve güven sağlıyor.

HHALK Gazetesi ekibi, Karadeniz Bölgesi’nin tek altın rafineri ve saflaştırma merkezi olan Samsun Altın Rafineri(SAR) A.Ş.'yi ziyaret etti.

Altının ilk aşamadan son ürünün paketlenmesine kadar geçen süreçleri yerinde inceleyen ekip, tesisin işleyişi hakkında önemli bilgiler edindi. Tesisin sorumlusu Metalurji Mühendisi Hüseyin Ulusoy, altının saflaştırılma süreci ve firmanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Tesisin sorumlusu Metalurji Mühendisi Hüseyin Ulusoy 

'BİRİNCİL GÖREVİMİZ ALTINI SAFLAŞTIRMAK'

Ulusoy, altının rafine edilerek saflaştırılması sürecini şöyle anlattı; "Bizim temel görevimiz altını saflaştırarak piyasaya saf altın olarak sunmak. Bunun yanı sıra gram altın, bilezik, alyans gibi ürünler de üretiyoruz. Piyasadan toplanan kullanılmayan takı hurdalarını burada topluyoruz ve madenlerden gelen ön saflaştırılmış altınları yüzde 99.99 saflıkta bar veya külçe halinde üretip piyasaya sunuyoruz "dedi. 

'İŞLEM GÜVENİLİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ'

Ulusoy, rafineri sürecinin güvenilirliğini vurgularken, “Topladığımız altınları tesisimizde yabancı maddelerden arındırarak saf hale getiriyoruz. Bu işlem sadece altın için değil, diğer kıymetli metaller için de geçerli. Ancak şu anda sadece altınla ilgili çalışıyoruz. Saflaştırma işlemi sonrası elde ettiğimiz altını külçe haline getiriyoruz. Piyasadaki 995 ayar altını darphanede gram altın haline getirip kare kod ve ambalajla birlikte piyasaya sunuyoruz. Güvenilirlik açısından ambalaj ve kare kod çok önemli. Ürünlerimizin arkasında duruyor ve piyasaya güven veriyoruz” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İSTİKRAR VURGUSU

Uzun vadeli ve sürdürülebilir hizmet politikası izlediklerini belirten Ulusoy, “Altın sektöründe faaliyet gösterirken sürdürülebilirlik ilkesine büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda ciddi yatırımlar yaparak, uzun vadeli projeler planlıyoruz” dedi.

'MESLEĞİ MUTFAĞINDA ÖĞRETİYORUZ'

Personel eğitimi konusunda da bilgi veren Ulusoy, “Personelimizi kendi içimizde eğitiyoruz çünkü bu işin okulu yok. İşi mutfağında öğreniyorlar. Kuyumculuk geleneksel bir meslek, ancak değişen dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Tesisimizde yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Darphane'de 17, burada 6-8 kişi çalışıyor. Arz ve talepteki dalgalanmalar nedeniyle personel sayımız zaman zaman değişebiliyor” şeklinde konuştu.

SAR YEREL EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Samsun Altın Rafineri markasının Türkiye’de önemli bir misyon üstlendiğini belirten Ulusoy, “Ruhsatlı bir ayar evimiz var. Ayarımız tescillidir, kontrollüdür ve izlenebilir. Devletimiz altın konusunda sahtekarlık olmasın diye rafinerileri kontrol altında tutuyor. Türkiye genelinde ruhsatlı 12 rafineriden biriyiz. Yıllık 3 ton üretim hedefini gerçekleştirerek izlenebilir bir üretim yapıyoruz. Bu sistemle ülke ekonomisine ve yerel ekonomiye katkı sağlıyoruz” dedi.

'KAPASİTE ARTIRIMI HEDEFLİYORUZ'

Gelecek hedeflerinden bahseden tesisin sorumlusu Metalurji Mühendisi Hüseyin 
Ulusoy, “Mevcut kullanım alanımızın 10 katına kadar daha geniş ve donanımlı bir yere ihtiyacımız var. Kapasitemizi artırarak üretim potansiyelimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası ile  Valilik bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyor. Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor ve altyapı çalışmaları başlatıldı. Yer temini konusunda gerekli girişimlerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Samsun Altın Rafineri(SAR) A.Ş., güvenilir ve kaliteli hizmet anlayışıyla bölgenin ve Türkiye’nin kuyumculuk sektörüne önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

 Hedef Halk Gazetesi haber ekibi, Samsun Altın Rafineri(SAR)A.Ş.’nin tesisini ziyaret ederek  tesis sorumlusu Hüseyin Ulusoy’dan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Tesis de altının rafine edilme işlemleri, alanında uzman ve deneyimli teknik personelin gözetiminde gerçekleştiriliyor.

samsun samsun haber son dakika altın Samsun Altın Rafineri Karadeniz