Karadeniz'in En Büyük 'Kongre ve Kültür Merkezi'

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından OMÜ'ye inşa edilecek Kongre ve Kültür Merkezi için protokol töreni yapıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Karadeniz'de en büyük, İstanbul ile de yarışır bir eser kazandırılacak" dedi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan 'Kongre ve Kültür Merkezi' yapımı protokol törenine; Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

YATIRIM BÜTÇESİ SBB'DEN

Kongre ve Kültür Merkezi, OMÜ kampüsü içerisinde 50 bin metrekarelik bir alana yapılacak. Bakan Mehmet Muş, "Karadeniz'de en büyük, İstanbul ile de yarışır bir eser kazandırılacak. Bugünden yarını görmek, şehir planlamak gerekiyor. OMÜ'de yapılacak kongre ve kültür merkezi büyük önem taşıyor. Kongre merkezi yatırımını Samsun Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla karşılayacak" dedi.

Bakan Muş sözlerine şöyle devam etti: "Samsun'un ihracatını öncelikle Türkiye'nin yüzde 1'i, daha sonrası yüzde 2'sine çıkarmak gibi bir hedefimiz var. Yüzde 1'e ulaştığımız zaman 2,5 milyar dolar, yüzde 2'ye ulaştığımızda da Samsun 5 milyar dolar ihracat yapmış olacak. Dolayısıyla ekonomik hareketlilik beraberinde kültür ve sanatı da getirecek, sanayileşmede ciddi bir üretim merkezine dönüşecektir. Samsun'u kültürel olarak beslememiz gerekiyor."

G20 ZİRVESİ YAŞAYACAKTIR

SBB Başkanı Mustafa Demir ise, "İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nden sonra bildiğimiz kadarıyla metrekare olarak en büyük merkezi projesine başladık. Muhtemelen burası bir G20 zirvesi yaşayacaktır " şeklinde konuştu.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da, "Temel hedefimiz Türkiye'deki ilk on üniversitesi içine girmek. Alamadığınız tek bir unvan, 'araştırma üniversitesi' unvanı. İnşallah 2023'ün verileriyle OMÜ'nün araştırma üniversiteleri arasına gireceğini ümit ediyoruz" dedi.

OMÜ'ye inşa edilecek olan Kongre ve Kültür Merkezi 2 katlı olacak. Merkezin içerisinde bin 800 kişilik ana kongre salonu, 750 kişilik ana tiyatro salonu, 2 bin 500 kişilik balo salonu, 90 kişilik cep tiyatrosu, 108 kişilik cep sineması, 8 toplantı salonu, 200 kişilik amfi ile resepsiyon alanı yer alacak.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş eşliğinde, SBB Başkanı Mustafa Demir ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından protokol imzalandı. 

N. Alper CABBAR