Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz: 'Kruvaziyer turizmi Samsun için bir şans'

TAKİP ET

Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Samsun'a uzun yıllar sonra gelen kruvaziyer gemisinin turizmin gelişmesi adına çok önemli olduğunu belirterek, "Kruvaziyer turizmi, Samsun için bir şans "dedi.

Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, uzun yıllar sonra kente gelen kruvaziyer gemisinin turizmin gelişmesi adına son derece önemli olduğunu söyledi. 
'Astoria Grande' adlı kruvaziyer gemisinin 861 turist ve 442 personeliyle Samsun'un misafiri olduğunu hatırlatan Yavuz, kruvaziyer turizminin şehrin  ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağladığına dikkati çekti. 

TURİZME BÜYÜK KATKI 

Yavuz, "Kruvaziyer gemileri sezona göre 12 ay dünyanın farklı bölgelerinde  hizmet vermeleri nedeniyle, maliyetleri minimum seviyededir. Sezon dışı  dönemlerde ve  erken  rezervasyonlarda çok avantajlı fiyatları yakalama  şansınız  vardır. Akşamları  siz  keyifle yemeğinizi yerken veya eğlenirken gemi genellikle bir sonraki limana varmak üzere hareket halindedir. Bu nedenle gemi turları ekonomisi uygun olan misafirler için çok caziptir. Sabah limana varan gemilerin yolcuları için günübirlik programlar  hazırlanır ve bu programlar 2 gün öncesinden odalara dağıtılır ve kayıtlar alınır. Gemilerde sınıflandırma yoktur, pulman koltuk yoktur. Sadece iç, dış kabin ve balkonlu kabinler vardır. Her misafirin her olanaktan yararlanma hakkı vardır
gemilerde günlük geziler için  ekstra ödeme yapılır.

Programlardan birini seçebilir veya kendiniz dilediğiniz gibi serbest dolaşabilir alışveriş yapabilirsiniz. Hatta kalış süresi uygunsa otomobil veya motosiklet kiralayıp gezebilirsiniz
Yukarıda bahsettiklerimden de anlaşılacağı gibi kruvaziyer seyahatleri ekonomik, konforlu seyahatlerdir. Müşterileri ekonomik durumu iyi olan yolculardan oluşur. Ve sürekli olarak büyüyen bir pazardır.
Ülkemizde kruvaziyer turizmden yararlanan yerlerin başında Kuşadası, İstanbul, İzmir, Marmaris, Bodrum, ve Antalya’dır.
Bu şehirlerdeki esnaf, gemilerin gelmesini sabırsızlıkla beklemektedirler "dedi. 

'FIRSATI DEĞERLENDİRMELİYİZ'

Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz şöyle devam etti; "Karadeniz’de dolaşan çok az sayıdaki gemi özellikle Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle bu ülkelerdeki limanlara uğrayamamakta ve farklı limanları programlarına almaktadırlar. Bu da bizim için büyük bir şanstır.

Bu fırsatı iyi değerlendirip, gelen misafirleri memnun gönderebilirsek Samsun ekonomisi için iyi bir fırsat ortaya çıkar.1960'lı yıllarda başlayan ve her sene ciddi yatırımlar yapılarak filolara yeni gemiler eklenmektedir. Bu da daha çok insanın gemi sayahatlerine ilgi gösterdiğinin bir kanıtıdır. O halde bize düşen görev, gelen misafirlerin beklentilerini karşılayacak hizmetleri bir an önce tespit ederek tamamlamak ve bu büyümeden pay almak için çalışmaktır "ifadelerini kullandı.