Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Derneği İl Temsilcisi Mustafa Koldere: Sürücü Adaylarına Haksızlık Yapmayın

TAKİP ET

Salem Sürücü Kursu Kurucusu ve Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Derneği İl Temsilcisi Mustafa Koldere, sürücü kursları ile ilgili kanunun 37 yıl önce yayınlandığını anımsatarak, "L park gibi haksız uygulama var. Sürücü adaylarımıza haksızlık yapılıyor "dedi.

Samsun Salem Sürücü Kursu Kurucusu ve Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Derneği İl Temsilcisi Mustafa Koldere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat değişikliğine işaret ederek sürücü kursları ile ilgili çıkarılan kanunun 37 yıllık olduğunu anımsattı. 

Kendisinin de Almanya'da belirli bir dönem eğitimci olarak görev yaptığını hatırlatan Koldere, "Milli Eğitim Bakanlığı yine  müfredat değişikliği yapıyor. Ne yazık ki  ülkemizde her bakan değiştiğinde müfredat değişikliğine gider hale geldik.

Sonu gelmeyen değişiklikler eğitimi yapboz tahtasına çevirdi, eğitimi ileriye değil, geriye götürdü. Kendi yaşamımdan örnek verirsem; 8 yıl öğretmenlik yaptığım Almanya, hala klasik sistem eğitimle devam ediyor. Ama Türk eğitim sisteminde yıllar önce modern matematik, fizik ve fen önemini yitirdi "dedi. 

DEĞİŞİM ŞART 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan Özel Eğitim Kurumları'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren sürücü kursları ile ilgili kanunun 1987 yılında yayınlandığını hatırlatan  Salem Sürücü Kursu Kurucusu ve Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Derneği İl Temsilcisi Mustafa Koldere, "1987'de sürücü kursları açılmaya başlandı. Yıl 2024 oldu ve aradan 37 yıl geçmesine rağmen sürücü kurslarında oturmuş kalıcı bir sistem bulunmamaktadır. Örneğin; bugünlerde yeni bir yönetmelik değişikliği söz konusu. Amerika'yı hala keşfedemedik.

Oturmamış bir sistem kararsızlıklar ve çelişkiler içerir. Alın size bir örnek daha. Direksiyon sınavı sonunda sürücü adayı park yaparak sınavı bitirmek zorundadır. Burada 'L park' adındaki uygulama haksızlıktır. Hiçbirimiz bir kerede rahat bir park yapamayız ama yeni sürücü adayından dört dörtlük bir park yapmayı beklemek haksızlıktır. Kaldı ki araçta iki komisyon üyesi olmasına rağmen birde dışarıda gözlemci olarak müfettişler bulunmaktadır.

Asıl sorun bence güvendir.İki komisyon üyesi yetmiyor yani güvenmiyorsunuz ve dışarıdan gözlemciler koyuyorsunuz.Bu ciddi bir sorundur.Hala güveneceğimiz bir sisteme geçmemişsek bu da bizim ayıbımızdır "ifadelerini kullandı.