Karnesini getiren çocuklar 'masal kitabı' sahibi oldu

TAKİP ET

Samsun'da DevGross ve Baby Turco'nun sosyal sorumluluk projesi kapsamında oyuncu-yazar Cumhur Kocaoğlu'nun "Okumaz Yazmaz Krallığı" isimli çocuk kitabı, karnesini getiren çocuklara hediye edildi.

Çocukların kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Karnenizi Getirin, Hediyenizi Götürün" isimli kitap imza günleri etkinliği geniş katılımla gerçekleşti. 26-28 Ocak tarihleri arasında DevGross Toptan Market'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, Türkiye'nin önde gelen bebek bezi markası Baby Turco'nun sponsorluğunda gerçekleşti.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen programa Baby Turco firmasının Karadeniz Bölge Müdürü Serdar Aksoy, DevGross Mağaza Müdür Yardımcısı Ercan Yol, Oyuncu-Yazar Cumhur Kocaoğlu ve çok sayıda çocuk ve velileri katıldı.

KARNENİZİ GETİRİN, HEDİYENİZİ GÖTÜRÜN

Düzenlenen etkinlikte, Oyuncu-Yazar Cumhur Kocaoğlu'nun kaleme aldığı, okuma yazmanın ve kitap okumanın önemini anlatan ve tiyatro oyunundan uyarlanan "Okumaz Yazmaz Krallığı" isimli çocuk kitabı tanıtıldı.

Baby Turco firmasının "Çocuklara Karne Hediyesi Bizden", "Karnenizi getirin, Hediyenizi Götürün" mottosuyladüzenlediği etkinlikte okul karnesini getiren çocuklara yazarın imzalı kitabı hediye edildi.

Etkinlikte Oyuncu-Yazar Cumhur Kocaoğlu'nun kaleme aldığı "Okumaz Yazmaz Krallığı" isimli çocuk kitabı tanıtıldı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Baby Turco firmasının Karadeniz Bölge Müdürü Serdar Aksoy, "Sosyal sorumluluk projesi adı altında gerçekleştirdiğimiz etkinlikte; öğrencilerimizi okuma ve yazmaya teşvik ederek farkındalık yaratabilmeyi amaçladık. Sektörümüz bebek ve çocuklar üzerine olduğu için böyle bir çalışmanın içinde yer aldık. Yaklaşık 1000 adet kitabı çocuklarımıza hediye ettik" dedi.

Serdar Aksoy, şöyle devam etti:  "Bebek bezi, hijyenik ped, ıslak temizlik havlusu gibi ihtiyaç ürünlerini tedarik eden bir firma olarak sosyal içerikli etkinlikteki amacımız yeni nesli okuma ve yazmaya teşvik etmektir. Türkiye'nin yüzde 100 yerli markası olarak vatandaşlarımızın ürünlerimize olan ilgisi ve destekleriyle daha da büyüyoruz."

TİYATRO OYUNUNU MASAL KİTABINA DÖNÜŞTÜRDÜK

Oyuncu-Yazar Cumhur Kocaoğlu, "Okumaz Yazmaz Krallığı isimli kitabımı 2022 yılında tiyatro oyunu olarak kaleme aldım ve sahneye taşıdım. Maalesef günümüzde ekonomik koşullar nedeniyle tiyatroların ayakta kalabilmeleri oldukça zor. Biz de yöntem değişikliğine giderek tiyatro oyununu masal kitabına dönüştürdük. Kitabımın editörlüğünü Zekeriya Çavuşoğlu üstlendi. Çocuklarımıza kitap okumanın yanı sıra, yazma becerilerini geliştirmenin, donanımlı olmanın, okulun ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedik" sözlerini kaydetti.

Cumhur Kocaoğlu, "Bu tarz etkinliklerle çocuklarımızın kendilerini dijital sanal dünyaya kaptırmalarının önüne geçmeyi, kitapla vakit geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Etkinlikte veliler çocuklarının sanal ortamda vakit geçirdiklerinden yakınıyor. Çocuklarımıza kitap hediye etmek çok önemli. Çocuklarımız ilk defa kendi isimlerine imzalanmış bir kitabı hediye olarak aldılar" ifadelerini kullandı.

DevGross Mağaza Müdür Yardımcısı Ercan Yol, Samsun'un yerel bir markası olarak faydalı sosyal sorumluluk projelerine imza atmaktan ve ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, etkinliğe sponsor olan Baby Turco ailesine teşekkürlerini iletti.

Baby Turco firmasının sponsor olduğu etkinlikte okul karnesini getiren çocuklara yazarın imzalı kitabı hediye edildi.