Kastamonu'da Yangın: 2 Ev Samanlık ve Traktör Yandı

TAKİP ET

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çıkan yangında 2 ev, samanlık, ahır, traktör ve ambarlar zarar gördü. Yangında yaralanan yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Dedem Köyü'nde çıkan yangında, 2 ev, samanlık, ahır, traktör ve ambarlar kullanılamaz hale geldi. Yangın, Haşim Türk'e ait evde henüz bilinmeyen bir nedenle başladı ve kısa sürede Niyazi Türk'e ait ev ile diğer yapılara sıçradı.

Müdahale ve Kontrol

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ve Tosya Belediyesi İtfaiyesi ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

Zarar ve Kayıplar

Yangında 2 katlı 2 ev, 2 samanlık, 2 ambar, ahır ve traktör yanarak kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri bir traktörü kurtarırken, diğerini kurtaramadı.

Yaralanma Olayı

Yangın sırasında evinde paniğe kapılarak düşen Huriye Tonbul (90), yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesine kaldırılan Tonbul, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Muhtarın Açıklaması

Dedem Köyü Muhtarı Sefer Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gece komşum haber etti yangın var diye. Geldiğimizde Haşim Türk'ün kapısından alev almaya başlamış. Hemen itfaiyeyi aradık. Komşular yetişti. Haşim ve Niyazi Türk'e ait evler tamamen yandı. 2 tane ev, 2 tane samanlık, 2 tane ambar, 1 ahır vardı. 2 traktörün bir tanesini kurtardık, 1 tanesini kurtaramadık. Yangının paniğiyle evinde düşerek yaralanan Huriye Tonbul'u kilitli olan evinin kapısını kırarak kurtardık" dedi.

Kastamonu Tosya yangın ev yangını samanlık yangını itfaiye yaralanma Dedem Köyü