Kavak OSB'nin nüfusa etkisi!

TAKİP ET

Samsun'un Kavak ilçesinde son yıllarda OSB'nin etkisiyle nüfusunda yüzde 24'lük artış yaşandı. Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavak'ı sanayi üssü haline getireceğiz. Kararlıyız" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Samsun'un nüfusu 1 milyon 377 bin 546 olarak açıklanırken, 2020 yılında 21 bin 154 olan Kavak'ın nüfusu yüzde 24,54'lük artışla 26 bin 346 kişi olarak kayıtlara geçti.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Nüfusumuz artması sevindirici ancak yeterli değil. Geçmiş yıllarda sürekli göç veren bir ilçe iken, şimdi tersine göçü yaşayan ilçe haline geldik. Daha çok çalışarak ilçemizi çekim ve cazibe merkezi yapacağız. Farklı iş kollarında yatırım alan ilçemizde artan istihdam imkanları ile nüfusunu artırarak gelişmeye büyümeye devam ediyor" dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu

45 FABRİKA YÜKSELDİ

Hızlı sanayileşmenin nüfuslarını artırdığına dikkat çeken Başkan brahim Sarıcaoğlu, "Dün atölyelerden bozma bir iki fabrikaya sahipken bugün ihracatları ile ulusal ekonomimize katkı yapan 45 fabrikaya ulaştık. Kamu yatırımlarında büyük mesafeler aldık" diye konuştu.
Sarıcaoğlu, şöyle konuştu; "Kavak'ı Samsun'un sanayi üssü haline getireceğiz. Kararlıyız. Sürekli artan nüfusumuz buna en güzel örnektir. Tüm girişimcilerimizi coğrafi konumu, teşvik imkanları ve ulaşım altyapısıyla, çalışkan insan gücü ile büyük fırsatlar sunan ilçemize yatırıma davet ediyorum."