Kavak'ta işçi krizi büyüyor!

TAKİP ET

Samsun Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, kendisine karalama kampanyası yapıldığını belirterek, "kendi istekleriyle işten çıktılar" dediği işçiler çektikleri videoyla cevap verdi; "Mobbing uyguladılar, işimize son verdiler, mağduruz."

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden Kavak Belediye Başkanı seçilen Şerif Ün, geçtiğimiz ay çok sayıda büro personelini temizlik, park bahçe ve şantiyede görevlendirmek üzere yazılarını yazmış, çalışanlar mobbing uygulandığı öne sürerek, görevlerinden istifa etmişti.

Başkan Şerif Ün'ün 25 kişiyi çeşitli nedenlerle işten çıkarttığı öğrenilirken, iddiaya göre meclis üyelerinin akrabalarının da yer aldığı 17 kişiyi ise acil koduyla işe aldığı öne sürülmüştü.

KENDİ RIZALARIYLA AYRILDILAR

Samsun'da yayın yapan yerel bir gazeteye açıklama yapan Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, mesnetsiz ve yalan haberler olduğu öne sürdüğü iddialara karşı cevap verdi. Şerif Ün, iddiaları yalanlayarak, "Biz bazı arkadaşlarımızın yerlerini değiştirdik. Aralarında emekliye de ayrılan 20 kişi kendi rızaları ile işten çıkmışlardır" şeklinde konuştu. Çıkar gruplarının kendilerini hedef aldığını belirten Başkan Ün, karalama kampanyalarına iş ve aş üreterek cevap vereceklerini vurguladı.

İşten çıkartıan işçiler, çektikleri video ile açıklama yaptı. İşçiler, Şerif Ün'ü yalanlayarak, kendilerine mobbing uygulandığını ve temizlik işleri hizmetlerine görevlendirilerek işten çıkmaya zorlandıklarını öne sürdü.

İZİN GÜNÜMÜZDE ÇIKARTILDIK

Başkan Şerif Ün'ün "kendi istekleriyle işten çıktılar" dediği işçiler ise çektikleri video ile açıklama yaptı. İşçiler, Şerif Ün'ü yalanladı. İşçiler, izin günlerinde işlerine son verildiğini, kendilerine mobbing uygulandığını ve temizlik işleri hizmetlerine görevlendirilerek işten çıkmaya zorlandıklarını öne sürdü.

BİZE MOBBİNG UYGULADILAR

İşçiler çektikleri videoda şu açıklamayı yaptı; "Başkan Şerif Ün geldiği gün toplantı yaptı ve 'kimsenin işiyle ekmeğiyle oynamam' dedi. 2-3 gün sonra çağırıldık, daireye gittik. Yeni görev yazılarımız verildi. Fen İşleri'nde temizlik kadrosuna verildiğimizi öğrendik. İzinli olan arkadaşlarımız vardı. Mobbing uyguladılar ve işten ayrılmamızı istediler. Biz kendimiz işten çıkmadık. Muhattap bulamadık. İşimize son verildiğini söylediler. Mağdur olduk."
 

https://www.hedefhalk.com/kavak-belediye-baskani-serif-un-25-kisiyi-isten-atti-17-kisiyi-ise-aldi/1755946/

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, çok sayıda büro personelini temizlik, park bahçe ve şantiyede görevlendirmişti. İşçiler mobbing uygulandığı öne sürerek, istifa etmişti. Ayrıca Başkan Şerif Ün'ün iddiaya göre meclis üyelerinin akrabalarının da yer aldığı 17 kişiyi ise acil koduyla işe aldığı öne sürülmüştü. 

https://www.hedefhalk.com/kavak-ta-11-buro-personeli-istifa-etti/1755105/

samsun samsun haber son dakika Kavak İşçi Kriz