Kayseri Model Fabrika, Samsun ve İstanbul'da Yeni Fabrikalar Kuruyor

TAKİP ET

Kayseri Model Fabrika (KMF), Türkiye'nin sanayi altyapısını güçlendirmek adına Samsun ve İstanbul'da iki yeni model fabrika kurulumunu üstleniyor.

Kayseri'de başarılarıyla adından söz ettiren Kayseri Model Fabrika (KMF), Samsun ve İstanbul'da model fabrika kurulumlarını üstleniyor. 2020 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) iş birliğiyle hayata geçirilen KMF, Türkiye genelinde model olmaya devam ediyor.

Kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkat çeken KMF, şimdi de Samsun Model Fabrika ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Dijital Dönüşüm Merkezi Model Fabrika'nın kurulum projelerini yürütecek. Kayseri Sanayi Odası ve KMF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bu gelişmenin KMF için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Büyüksimitci, KMF'nin Aksaray, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Çorum, Kırıkkale, Sivas, Samsun, İstanbul, Trabzon gibi şehirlerdeki firmalara hizmet verdiğini ve üretim artışlarında önemli iyileşmeler sağladığını vurguladı. KMF'nin 2024 Şubat ayına kadar 110 Öğren Dönüş Projesi'ne ulaştığını ve bunlardan 90'ını tamamladığını belirten Büyüksimitci, projelerin seçili ürün grubunda günlük üretim artışlarında yüzde 30 ile yüzde 240 arasında iyileşmeler sağladığını kaydetti.

Büyüksimitci, firmaların rekabette avantaj sağlamak için verimlilik problemlerini çözmesi gerektiğine dikkat çekti ve ihracatta sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konularının önemini vurguladı. Ayrıca, sanayicileri KMF'nin hizmetlerini daha yakından tanımak için 20 Şubat Salı günü Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek Öğren Dönüş Projeleri 8. lansmanına davet etti.

Kayseri Model Fabrika'nın Samsun ve İstanbul'da kuracağı yeni fabrikalar, bölgesel kalkınmaya ve Türkiye'nin sanayi altyapısının güçlenmesine katkıda bulunacak.