Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başarısını 3 nedenle açıkladı

TAKİP ET

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından muhalefetin tarihi başarısıyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin başarısını üç nedene bağladı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından muhalefetin tarihi başarısıyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu, KRT televizyonunda Zübeyde Sarı'ya yaptığı açıklamada, CHP'nin seçimlerden birinci parti olarak çıkmasını üç ana nedene bağladı.

İlk olarak, AK Parti'ye küskün olan seçmenin sandığa gitmemesi, ikinci olarak seçimin iki parti arasında geçtiği ve AK Parti'ye küskün olan seçmenin diğer muhalefet partilerine oy vermeyi tercih etmediği belirtildi. Üçüncü olarak ise Kürt seçmenin CHP'yi tercih etmesi ve bu tercihin geçmişte kurulan diyaloglar sonucunda oluştuğu ifade edildi.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu, CHP'de yakın zamanda bir kurultay olacağını düşünmediğini ve tüzüğün değişmesi gerektiğini belirtti. Siyasetten çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili soruya ise "Ben siyaseti bıraksam da siyaset beni bırakmaz" diyerek siyaset arenasından çekilmeyeceğinin sinyalini verdi.

Kulislerde Ekrem İmamoğlu ile arasında bir gerginlik olduğu iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun seçim sonuçlarından sonra kendisini aramadığını söyledi.

kemal kılıçdaroğlu chp