Kendini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a 550 bin lira para cezası

TAKİP ET

Buse Aydın, YouTube ve Instagram'da kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtarak sağlık alanında faaliyet göstermek için gerekli yetkiye sahip olmadığından dolayı Reklam Kurulu tarafından 550.059 lira para cezasına çarptırıldı.

Reklam Kurulu'nun 16 Mayıs'ta yayımladığı karara göre, Aydın'ın sosyal medya hesaplarında Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları gibi alanlara dair tedavi ve hastalık durumları hakkında tanıtımlar yaptığı tespit edildi. Ayrıca, kendisinin 'cinsel terapist' olarak tanıtıldığı ve 'Aydın Psikoloji' adlı bir kuruluşta hizmet sunduğu belirlendi.

Ancak, sağlık alanında faaliyet göstermek için gerekli ruhsat veya izin belgesine sahip olmadığı, dolayısıyla sağlık meslek mensubu olarak kabul edilmediği vurgulandı. Bu durumun, tüketicileri aldatıcı, yanıltıcı ve bilgi eksikliklerini istismar edici nitelikte olduğu ifade edildi. Ayrıca, yapılan tanıtımların genel ahlak kurallarına aykırı olduğu da belirtildi.

Sonuç olarak, Buse Aydın'a 550.059 lira idari para cezası verildi. Bu cezanın gerekçesi, sağlık alanında faaliyet göstermeye yetkisi olmayan bir kişinin kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtması ve tüketicileri yanıltıcı nitelikte tanıtımlar yapması olarak açıklandı.