Keneler ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehdidi: Uzmanlardan Uyarılar

TAKİP ET

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, kene ısırıklarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Doğan, son dönemde artan kene vakalarıyla birlikte, halkın dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Doğan, kene ısırıklarının yanlış müdahalelerle ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekti. Keneyi çıkarma işlemi için sigara basılması, benzin veya kolonya dökülmesi gibi yanlış yöntemlerin kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Bu gibi müdahalelerin keneyi öldürmek yerine daha da tehlikeli hale getirebileceğini ifade etti.

Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşları uyararak, kenelerin taşıdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsüne karşı dikkatli olmalarını isteyen Doğan, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Erken dönemde başvurulan tedavilerin başarı şansını artırdığını vurguladı.

Son olarak Doğan, halkı kene ısırığı durumunda panik yapmadan sağlık kuruluşlarına başvurmaları konusunda uyardı. Erken müdahalenin hayati önem taşıdığını ve bu konuda bilinçli olmanın sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kenelerle mücadelede bilinçli ve doğru adımların atılmasıyla, kene kaynaklı sağlık sorunlarının önüne geçilebileceği vurgulandı.