KESK: Kadınlarımız ve çocuklarımız savunmasız

TAKİP ET

KESK Kadın Meclisi adına mesaj veren Ayşe Anar, "Etkin yasaların olmaması nedeniyle kadınlarımız ve çocuklarımız savunmasız durumda "dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Kadın Meclisi adına mesaj veren Ayşe Anar, İstanbul Sultanbeyli'de 13 yaşındaki bir kız çocuğuna 
15 kişinin defalarca tecavüz ettiği Türkiye'yi ayağa kaldıran olayın ardından çağrı yaptı. 

KESK ÇAĞRI YAPTI 

Anar, "Bu ülkede kötüler artık çok pervasız ve örgütlü. İyilik ise tek başına ve sessiz. Düşünce suçlularını dışlayıp değersizleştirmekte tereddüt etmeyen toplum ise nedense tecavüzcüye sesini yükseltemiyor. 

Buradan iktidara sesleniyoruz; çocuklarımızın/kadınlarımızın canice ölümlerinin devamlılığını sağlayan onları istismar edilmesini engelleyemeyen sizin cezasızlığınızdır. Bütün bu vahşetin sorumlusu sizlersiniz. Bu ataerkil zihniyet ve onu destekleyen politikalarınız. Ve bir türlü yürürlüğe sokmadığı etkin yasalar yüzünden geleceğimiz ve kadınlarımızın hayatları yok oluyor.

Hukukun üstünlüğünü bu sefer hep birlikte çocuğun çığlığı üzerinden konuşalım. Kadın ve çocukları koruyamadığınız yasalarınızı da. Hepimiz sesimizi çıkarmazsak eğer bu utancın altında tüm insanlığımızı kaybedeceğiz "ifadelerini kullandı.