KESK Samsun Şubeler Platformu Sözcüsü Erdem Avcı: '24 Ocak Kararları özelleştirmelerin önünü açtı'

TAKİP ET

KESK Samsun Şubeler Platformu Sözcüsü Erdem Avcı, 24 Ocak Kararları ile özelleştirmelerin önünün açıldığını belirterek, "Bugünü anlamak için dünü hatırlamak önemli "dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdem Avcı, 43. Türkiye Hükûmeti tarafından 24 Ocak 1980 tarihinde hayata geçirilen ekonomik literatüre geçen ve yapısal dönüşümleri içeren '24 Ocak kararları' ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

'KAYNAKLARIMIZ YOK EDİLDİ'

24 Ocak kararlarının özelleştrimelerin önünü açtığını belirten Avcı, "Kısacası 24 Ocak Kararları ile önü açılan; ülkenin tüm kaynaklarının yerli ve yabancı tekellere peşkeş çekilmesi, finansal liberalizasyona geçiş,  reel ücretlerin eritilmesi, kamu işletmelerinin özelleştirilmesi, sendikal ve sosyal hakların tırpanlanması, kamusal malların piyasada fiyatlanması, vatandaşların eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinden parasız yararlanama haklarının gaspı gibi birçok hedefte aradan geçen 44 yıl içinde önemli mesafe kaydedilmiştir. Dolayısıyla 24 Ocak Kararlarını ve bu kararlara ruhunu veren özelleştirmeden güvencesizleştirmeye,  iş cinayetlerinden kamu hizmetlerinin tasfiyesine kadar pek çok saldırının hayata geçirildiği emek karşıtı düzeni konuşmak, anlamak dünü değil,  bugünü konuşmak ve anlamaktır "dedi.