Kılıçdaroğlu, Hulusi Akar'a 100 Bin Lira Manevi Tazminat Ödeyecek

TAKİP ET

Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesi, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak 2023'teki TBMM Grup konuşmasında kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'a 100 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Mahkemeye yapılan duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. Hulusi Akar'ın avukatı, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiğini savunarak manevi zararın giderilmesini talep etti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı ise beyanların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve hakaret içermediğini ileri sürdü.

Hakim İbrahim Enes Çelik, davayı kabul ederek Kılıçdaroğlu'nun Akar'a 100 bin lira manevi tazminat ödemesine ve "kınanmasına" karar verdi. Ayrıca hüküm özetinin tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanmasına hükmetti.

Olayın arka planında, Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç'ın, Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak 2023'teki partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, o dönem Milli Savunma Bakanı olan Akar'a yönelik "ağır hakaret ve ithamlarda" bulunduğu gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açması yer alıyor. Dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu'nun "kınanması" ve bu kararın tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanması talep edilmişti.

eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar 100 bin lira manevi tazminat Dava dilekçesi samsun haber gündem haber