Kırmızı Et Fiyatları Hızla Yükseliyor

TAKİP ET

Kırmızı et fiyatlarındaki artış, vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Son bir yılda dana eti fiyatlarında görülen yüzde 83,4'lük artış ve kuzu etindeki yüzde 118'lik artış, sofralardaki yükü giderek artırıyor. 2024 yılının ilk çeyreğinde ise kırmızı et fiyatları yaklaşık yüzde 40 oranında arttı.

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan sürekli artış, vatandaşların endişesini artırıyor. Son bir yılda dana eti fiyatlarında görülen yüzde 83,4'lük artış, kuzu etinde ise yüzde 118'e ulaştı. 2024 yılının ilk çeyreğinde ise kırmızı et fiyatları yaklaşık yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Peki, kırmızı et fiyatları neden bu kadar hızla yükseliyor? Bazı kesimler, fiyat artışlarının normal seviyelerde seyrettiğini iddia ederken, yaşanan artışın spekülatif olduğu görüşü hakim. Bu konudaki endişeleri gidermek amacıyla Ensonhaber, sektör kaynaklarına "Kırmızı et fiyatlarının suni bir şekilde mi arttığı, ette spekülatif bir artışın var olup olmadığı?" sorularını yöneltti.

Sektör kaynakları, kırmızı et zamlarının ocak ayından itibaren artmaya başladığını ve bu artışın Ramazan ayı, seçim süreci ve şimdi de Kurban Bayramı gibi dönemlerde bahane edildiğini belirtti. Fiyatların sabitlenmesi durumunda müşterilere mahcup olunmayacağını dile getiren kaynaklar, fiyat değişikliklerinin sektörde rahatsızlık yarattığını ifade etti.

Kurban Bayramı öncesinde de et fiyatlarında artış beklentisi bulunuyor. Ancak sektör kaynakları, bu artışın ardında hayvanların kesim yerine saklandığı ve fiyatların bu nedenle daha da yükseldiği iddiasını ortaya koyuyor. Ahırlarda bekletilen hayvanların Kurban Bayramı'na kadar kesilmemesi, fiyatların daha da artmasına neden oluyor. Örneğin, karkas dana eti 375 liradan satılırken, kurbanlık dana etinin fiyatının daha da yüksek olduğu belirtiliyor.

Kırmızı Et Et Fiyatları Kasap kırmızı et fiyatları neden bu kadar hızla yükseliyor