Konaklama Tesislerinde Oda Fiyatları Haziran Ayında %73 Arttı

TAKİP ET

TÜİK verilerine göre Haziran ayında lokanta ve otellerde fiyat artışı %90.67 oldu. Neredekal.com verilerine göre, Haziran 2024'te Türkiye genelindeki konaklama tesislerinin oda fiyatı, geçen yılın aynı dönemine göre %73 oranında arttı.

TÜİK’in Haziran ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre, en yüksek üçüncü fiyat artışı %90.67 ile lokanta ve otellerde yaşandı. Neredekal.com'un 23 binden fazla konaklama tesisine ait veriler incelendiğinde, 2024 yılı Haziran ayında Türkiye genelindeki tesislerin 1 gecelik oda fiyatı ortalamasının geçen yılın aynı dönemine göre %73 arttığı görüldü. Haziran ayında oda fiyatlarında en yüksek artış %97 ile Mersin'de, ardından %90 ile Balıkesir ve %85 ile Çanakkale'de gerçekleşti.

Antalya İlk Tercih

Bayram tatilleri ve yaz dönemi için popüler destinasyonlardan biri olan Antalya, tatil severlerin en çok tercih ettiği yer olmaya devam ediyor. Tatil aramaları en çok Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Balıkesir için yapılıyor.

Tatil konseptlerine göre aramalar da çeşitleniyor. Her şey dahil otel aramaları %60, apart oteller %131, pansiyonlar %45, bungalov aramaları ise %196 oranında bir önceki aya göre artış gösterdi.

Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, "Tatil severler bu sene dolu dolu bir tatil dönemi geçiriyor. Temmuz ve Ağustos dönemi için tatil planları yapılmaya devam ediyor. Erken rezervasyon fırsatlarını kaçıranlar, otellerin sunduğu son dakika fırsatlarına yöneliyor. Antalya, her bütçeye uygun konaklama alternatifleri sunuyor ve tatil severler aramalarda tüm bu alternatifleri değerlendiriyor" dedi.

konaklama tesisleri oda fiyatları haziran ayı yükseliş fiyat artışı ekonomi samsun haber gündem haber